Svensk valuta

Del artiklen her

Svensk valuta og betalingsmuligheder

Valuta

I Sverige er valutaen den svenske krone. I løbet af 2015 og 2016 er der kommet nye sedler og mønter, og de gamle sedler kunne bruges indtil 30. juni 2017. Hvis du ligger inde med gamle sedler, som du ikke har fået vekslet, er det muligt at gøre det hos den Svenske Riksbanken. Der vil dog være en afgift på 100 kr. Læs mere her.

Sedlerne findes i værdierne 20, 50, 100, 200, 500 og 1000 kroner, mens mønter findes i værdierne 1, 2 og 5 kroner.

Kreditkort

De førende kreditkort modtages generelt i banker, hoteller, forretninger, restauranter, taxaer, biludlejningsfirmaer og benzinstationer i hele Sverige. Der er dog nogle forretninger og restauranter, som kræver identifikation ved betaling med kreditkort. Ligeledes kan kreditkort anvendes som betaling for fly-, skibs- og togbilletter. Du skal dog være opmærksom på, at man de fleste steder ikke kan hæve over på sit kort i de svenske butikker. Du kan hæve kontanter på dit VISA, Mastercard, Maestro og Cirrus kort i alle ”Bankomat” eller ”Minuten” kontantautomater.

Trådløs betaling i butikker

Ligesom vi kender det fra Danmark, er det i mange butikker i Sverige også muligt at benytte sig af trådløs betaling med sit kreditkort. Du skal dog være opmærksom på, at der er en grænse på 200 kroner, før man skal taste sin pinkode.

Du kan beregne dagens valuta med en valutaberegner.

10.000 Euro reglen

Husk at SKAT skal have besked, hvis du planlægger at tage mere end 10.000 Euro, svarende til 75.000 danske kroner med over grænsen. Se mere på SKAT’s hjemmeside.

Anbefalede aktiviteter