Svensk massage

Del artiklen her

Normalt er det en svensker, der får æren for svensk massage, men metoden blev faktisk udviklet af en hollænder. Der er muligvis tale om den mest berømte massagebehandling i verden, som i Sverige kaldes for "klassisk massage". Den spiller en stor rolle for svensk velbefindende og indgår i det svenske "wellness"-koncept. Kernen i den klassiske, svenske massage er de fysiske og mentale aspekter, der er en forudsætning for, at man befinder sig vel, og metoden foreskriver, at man anvender fem forskellige lange, flydende bevægelser, som kan være lange og glidende strøg, æltebevægelser, hvor man løfter musklerne, rytmiske, lette bank, friktion og vibration/rystelser.

Ophavsmanden til den svenske massage

Det er normalt Per Henrik Ling, som får æren for at have udviklet den svenske massage. Han blev født i Sverige i 1776 og var en farverig person, som både var gymnastiklærer, fægteinstruktør og digter. Det siges, at Ling gerne ville hjælpe den daværende svenske konge med at få soldaterne i ordentlig form efter en mislykkes militær operation. Han udviklede en metode, der fokuserede på fordelene ved bestemte, fysiske bevægelser, og selv om forholdet mellem instruktør og elev på det tidspunkt næppe kan have været særligt nært, udviklede Ling det grundlag, som svensk massage siden er blevet kendt for: de fysiske og mentale aspekter ved velbefindende og metodens helende og helbredende fordele.

Den svenske massages åndelige hjem

Svensk massage er kun en af de mange behandlingsformer, der tilbydes på de svenske spahoteller. Hr. Lings opfattelse af fysisk og mentalt velbefindende trives stadig godt på spahoteller overalt i Sverige.

Vi tillader os at tro, at hr. Ling ville have nikket anerkendende, hvis han havde hørt om de fire elementer, som svenske spahoteller lægger størst vægt på: bevægelse, hvile, kost og berøring. Og spahotellernes omgivelser sikrer, at dette sker i skøn forening med naturens ro, fred og livgivende virkning.

Læs mere om de forskellige SPA-anlæg i Sverige her.

Besøg de svenske spahoteller hvor du kan opleve den svenske massage ved at klikke på nogen af linkene til venstre eller se hele listen over de svenska Spahoteller i vores artikel nedenfor.

Anbefalede aktiviteter