Nyd fjeldenes sne og sol

Skivejret i Sverige

Del artiklen her

Hver vinter falder der i Sverige store mængder fin naturlig sne, som jo er uundværligt for de tusinder af ivrige skiløbere på pisterne – men du behøver ikke fryse af den grund. Nyd istedet vintervejret med den rette påklædning!

I vinterhalvåret falder der masser af naturlig sne over det meste af Sverige, som dækker de skønne landskaber i et smukt hvidt lag. Du belønnes altid med et betagende syn, når du står af liften på toppen af de svenske skiportssteder.


Som bekendt er Sverige jo et stort land, så variationer i temperatur og snefald varierer naturligvis fra syd til nord. De koldeste områder – som også generelt får de største nedbørsmængder og den længste skisæson – ligger længst mod nord. For eksempel kan man helt oppe ved Riksgrænsen stå på ski helt frem til maj; og her kan der, trods alt, blive rigtig koldt – især om natten.

Imidlertid ligger rigtig mange as Sveriges super-attraktive familie-destinationer, som dog også har rigeligt med udfordringer til ekspert-skiløbere, spredt udover det centrale og sydlige Sverige. Frostvejr er naturligvis en nødvendighed for snefald og godt skiføre, men generelt er temperaturerne på de svenske skisportssteder ganske behagelige, og ligger det meste af tiden kun lige under frysepunktet i dagtimerne. Ofte vil du endda kunne nyde herligt solskin og blå himmel mens du nyder skiløbet og den gode sne på pisterne, samt hyggen med familie og venner her.

Den naturlige sne i Sverige forvandler de betagende landskaber – og det er ikke så koldt som du tror.

Da vintervejret jo er noget mere ”vinterligt” i Sverige end i Danmark – det vil sige især med hensyn til mængden af snefald – er der naturligvis nogle trafikale hensyn at tage. Selvom vejene i Sverige bliver holdt omhyggeligt og konstant ryddes for sne om vinteren, er det godt at huske at opbevare nogle ”nød-værktøjer” i bilen, som for eksempel: en skovl, evt. snekæder, et varmt tæppe, lommelygte osv. Husk også at, da saltning ikke virker ved temperaturer under ca. -7 C, benytter man sig i Sverige af at strå groft sand på vejene for at mindske udskridning – men pas på og kør forsigtigt! Der kan forekomme pletvist isglatte steder.

Anbefalede aktiviteter