Sverige kan altid være det rigtige for børnene

Skiferie med Børn

Del artiklen her

Man skal ikke længere væk end Sverige for at få et stort udvalg af skidestinationer med alt fra børnebakker og skiskoler til snowparks. Så uanset om familien skal på ski for første gang, eller I har teenagere der vil offpiste og pukkelpister, fås det på den anden side af sundet.

Hvis hele familien skal af sted på ski, er det værd at vende opmærksomheden mod vores nordiske naboland, Sverige. Sverige byder nemlig på et stort udvalg af børnevenlige skiområder med terræn til både de yngste og de ældste, de forsigtige og de vilde.

De fleste af destinationerne er endda inden for en kørevenlig afstand, og alle skiområderne byder på snegaranti samt på et hav af aktiviteter uden for pisterne. Det er især skiområder som Idre Fjäll, Isaberg, Kläppen og Orsa Grönklitt, som er populære destinationer for familier, der vil have en hyggelig, men også udfordrende skiferie ikke langt fra Danmark.

3-6-ÅRIGE: SKILØB OG MASSER AF SJOVE AKTIVITETER FOR DE SMÅ

* Isaberg ligger tæt på København (320 km) og er et lille skiområde, som er ideelt til skiferie for familier, der skal af sted med små børn for første gang. Hvis børnene ikke kan overskue en hel dag på ski, findes der også masser af hyggelige børneaktiviteter ved siden af skiløbet. Man kan stå på langrend, prøve at vinterfiske og løbe på skøjter. Og så er der en helt fantastisk legeplads, der også fungerer om vinteren.

* Orsa Grönklitt er kendt for deres store dyrepark, Orsa Björnpark, med flotte sneleoparder og bjørne. Ved siden af parkens indhegning løber børnepisten Blåbær-pisten. Det er en unik oplevelse for børnene at se de vilde dyr og stå på ski samtidig. Orsa Grönklitt har 23 pister. Langt de fleste er i den lette ende af skalaen, da området primært er henvendt til de mindste skiløbere – altså perfekt til årets skiferie med børn.

7-10-ÅRIGE: MERE FALDHØJDE OG STEJLERE PISTER TIL DE MERE ØVEDE

* Stöten er et godt område til børn i 7-10 års alderen, som har stået på ski et par gange. Området har den største faldhøjde i Sälen og har både stejle pister til de øvede og lange pister med plads til store slalomsving. Stöten har også det store aktivitetscenter Vattufjäll, hvor der er badeland, spa og bowling, hvilket alt sammen er med til at gøre jeres skiferie til en uforglemmelig oplevelse. * Idre Fjäll er af Jyllands-Postens læsere kåret til det mest børnevenlige skiområde overhovedet. Idre Fjäll er bl.a. kendt for deres gode skiskole, hvor mange skilærere taler dansk. Udover skiløb kan familierne også kaste sig over aktiviteter som bob- og hundeslæde, kanetur, børnenes afterski, bowling, sportscenter og badeland.

11-15-ÅRIGE: FANTASTISK OFFPISTE OG SVERIGES BEDSTE SNOWPARK

* Kläppen er med sine 34 pister ideel til familier, hvis unge medlemmer pludselig kalder på nye udfordringer. Kläppens snowpark er blevet kåret som Sveriges bedste ni år i træk og er det perfekte sted for dem, der ikke er bange for at få luft under skiene. Stadig flere unge danskere valfarter til den overdådige snowpark, der år for år bliver udbygget med input fra nogle af verdens bedste snowboardere.

* Lofsdalen byder på fart og spænding med skicross. Loftsdalen er i de senere år blevet et af de mest populære steder for skicross i Sverige med baner i forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med. For dem, der har et stærkt konkurrence-gen, er det muligt at blive udfordret i en af de mange skicross-konkurrencer, herunder Sveriges største skicross-løb, Härje Cup. Udover skiløb byder Lofsdalen på hyggelige aktiviteter som hundeslædekørsel, rensdyrsafari og snescootertur i vildmarken.

Kläppen

Information om skiområdet Lofsdalen er delfinansieret af EU.

Anbefalede aktiviteter