Restauranter i Malmø

Del artiklen her

Malmø er berømt i Sverige for den udsøgte kombination af impulser fra de internationale madkulturer og de bedste skånske traditioner; de mødes i Malmø og i Skåne, og sød musik – og god mad – opstår.

En Storbyferie i Malmø byder på gastronomi i fra alle verdenshjørner. Her beskriver vi hvilken slags mad du kan finde i Malmø, og hvor du finder listerne over restauranter og mad der passer dig.

Når det drejer sig om kulinarisk mangfoldighed er Malmø virkelig en kosmopolitisk storby

Vil I ud at spise i Malmø, findes der 3 bydele med hver deres gastronomiske særpræg:

Västra Hamnen – moderne og innovativt

I det store område ved Turning Torso - Västra Hamnen, finder I udover mange spændende arkitektløsninger også en række gode restauranter og caféer. Her kan I gå en tur langs "Strandpromenaden" og hygge jer med en kaffe og kage ved nogen af broerne eller få en god madoplevelse på nogen af restauranterne i området.

I disse tider, hvor vi mere end nogensinde tænker og taler om miljøhensyn, kommer man ikke uden om Salt & Brygga, der netop ligger i Västra Hamnen. Restauranten er spydspids for miljøtanken med fokus på økologiske råvarer, miljøvenlig indretning og i det hele taget en etisk tankegang samtidig med, at der nås nye gastronomiske højder.

Lilla torg – byens feststed

Kvarteret omkring Lille torg rummer velbesøgte restauranter og udendørs caféer. Om sommeren er stemningen helt i top, når tusinder af mennesker alle sammen skal mødes og hygge sig på Lilla torget. Alle med ambition at være noget i Malmøs caféliv mødes på Lilla torg på de lune aftener.

Möllevången – det eksotiske kaos

Ved Möllevångstorget findes et væld af små orientalske delikatessebutikker og billige bodegaer side om side med velassorterede oste- og fiskeforretninger.Her kan I med garanti få en falafel, der hører til blandt byens bedste for 10-25 SEK; vælg mellem ”stor” eller ekstra stor”, for man kan ganske enkelt ikke købe en ”lille” falafel i Malmø!

Möllevångstorvet er simpelthen anerkendt for de mange og varierede restauranter og pubber der findes i området.

"Fika" på caféer ved shoppingstrøget i Malmø

Langs shoppingstrøget i Malmø finder I med jævne mellemrum caféer, og at ”fika” er nærmest en livsnødvendighed for enhver svensker. Mindst en gang om dagen, og helst to gange dagligt ”fikar” svenskerne! At ”fika” er en institution i svensk dagligliv!

Hvad er så at ”fika”? ”Fika” betyder at drikke kaffe med en kage eller bolle til. Sådan! Eller det kan bare være en snack, men under alle omstændigheder indebærer det, at man holder en lille pause.

En liste over caféer i Malmø finder I her: Caféer på Malmotown.com

White Guide

White Guide er Sveriges mest anerkendte og respekterede restaurantguide; den er et ”must” for enhver svensker med sans for bordets glæder. Malmø har 2 helt ekstraordinære fine restauranter optaget i White Guide som decideret ”Mesterklasse”.

Bloom in the Park er stedet, hvor man søger hen for at blive gastronomisk udfordret og overrasket; alle retter opleves, som om de er køkkenets unikke præsentation af deres evner. I kan forvente retter som tyre testikler, delikat pata negra skinke fra Spanien, foie gras is og tilhørende vine i avancerede vin-menuer.

Bastard Mat & Vin er Malmøs nyeste, p.t. mest sexede og meget succesrige bistro, bl.a. p.g.a. deres total-udnyttelse af det slagtede dyr. Højdepunkter på menuen? Masser! F.eks. strimlede grisetæer, klassisk confit de canard, suveræn charcuteri og avancerede kødpostejer. Med stedet glatte zinkbar, flammende grill, åbne køkken og brug af det moderne europæiske køkken, er Bastard på alle måder uprætentiøs, rund og generøs.

Tip:

Sture er stedet, hvor lokale gourmeter søger hen for at spise de luxe udgaverne af traditionelle svenske klassikere som Wallenbergare (svenskernes svar på en god gammeldags hakkedreng) og kåldolmar (som vor mor – eller mormor – lavede dem).