Rejs let og bekvemt over vandet

Tag færgen til Sverige

Del artiklen her

Det er nemt at komme til Sverige med færge. Det er kun en lille smule vand, der adskiller vores to nordiske søskendelande, og det er der heldigvis færger, som kan klare. Både fra Jylland og Sjælland.

Scandlines sejler færgeruten mellem Helsingør og Helsingborg

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. Scandlines sejler mellem Helsingør og Helsingborg i stort døgnet rundt, og overfarten tager kun 20 minutter.

Fra Helsingør kommer du hurtigt og billigt til Sverige med færge. Scandlines bilfærger til Helsingborg sejler stort set hele tiden; døgnet rundt er der 3-4 afgange i timen. Overfarten tager kun 20 minutter; men det er tid nok til en kop kaffe eller lidt taxfree indkøb.

Scandlines mellem Helsingør og Helsingborg sejler i kølvandet på århundredes både, skibe og færger, der har krydset Øresund i fast rutefart netop her på Sundets absolut smalleste sted. Ruten mellem de to Øresundsbyer er den klassiske måde at komme til og fra Sverige på. På bare 20 minutter er I ovre og kan køre videre ud på det veletablerede svenske motor- og hovedveje til ferieoplevelserne; fra Helsingborg ligger hele Sverige åben for jer. Turen med Scandlines er som at tage metroen; 4 overfarter i timen, meget kort ventetid i færgehavnen og en supereffektiv trafikafvikling, der lader jer komme nemt ombord og fra borde igen.

Læs mere om Scandlines færge til Sverige og og book din rejse på scandlines.dk

Få inspiration til dit ophold i Skåne, Københavns smukke baghave.


Stena Line sejler færgeruter mellem Jylland og Sverige

Stena Line er et verdens førende færgerederier og har hele 22 færgeruter i Skandinavien, Storbritannien og de baltiske lande. I Danmark har Stena Line to ruter, der tager dig hurtigt fra Jylland til Sverige, mens du bare slapper af og nyder rejsen.

Den ene rute går med Stena Line fra Frederikshavn til Göteborg, som er Sveriges næststørste by med over en halv million indbyggere. Denne tur tager cirka tre timer og kan gøres for helt ned til 99 kroner tur/retur samme dag. Der er normalt fire afgange om dagen, og man kan naturligvis få bilen med fra 390 kroner. Stena Line sejler også fra Greenaa til Varberg, der ligger sydligere end Göteborg og således giver hurtigt adgang til Skånes mange byer og flotte natur. Denne afgang tager også cirka 3 timer, og der er normalt to afgange om dagen.

Læs mere om Stena Lines færger til Sverige og book din rejse på Stena Lines ruter i Danmark

Gå på opdagelse i vores guides og bliv inspireret til dit ophold i Göteborg.

Færge mellem Ystad og Rønne

Befinder du dig på – eller er din endedestination – Bornholm, er der færgeforbindelse med bornholmerfærgen mellem Rønne og Ystad. Ystad byder på masser af oplevelser og seværdigheder for hele familien. Afsæt et par timer og besøg den hyggelige havneby, hvor du bl.a. kan rejse tilbage i tiden på Ystads Bymuseum og lære om Gråbrødre Kloster, der blev grundlagt i 1267 af franciskanermunke. Indtag et afslappet måltid i lystbådehavnen tæt ved centrum, inden rejsen måske går videre ud i Sverige eller til Rønne. Bliv lidt længere og book en forlænget wellness-weekend på Ystad Saltsjöbad, som er en af Sveriges bedste spahoteller.

Få mere inspiration til seværdigheder i Ystad.

Anbefalede aktiviteter