Rejse med handicap

Del artiklen her

Overnatning

Mange hoteller tilbyder specielt indrettede værelser til borgere med bevægelses-handicaps eller med allergi. Nogle hoteller tilbyder også tekniske hjælpemidler, der kan hjælpe borgere med begrænsede bevægelsesmuligheder med at deltage i aktiviteter som svømning og ridning.”Bo i Sverige” guiden (kan bestilles fra VisitSweden) indeholder en liste over hoteller, der kan modtage gæster i kørestole og hoteller med allergivenlige værelser. Check også hos Equality

Transport
Personalet i de offentlige transportmidler er i reglen parat til at hjælpe handicappede rejsende med at komme på og af. Man bør dog give besked i god tid. SJs tog har særlige lifte og sæder til rejsende i kørestol, og der er også særlige allergivenlige passagerafsnit.

Alle stationer og de fleste tog er ikke-ryger områder. På alle nattog er alt linned lavet af syntetiske materialer. Pelsdyr er ikke tilladt i ligge- eller sovevogne, dog undtaget førerhunde. De fleste forgængerfelter er udstyret med lyd-indikatorer for at hjælpe synshandicappede med at komme sikkert over gaden.

Generel information
Generel information om handicappedes rejse muligheder kan fås hos:
DHR De Handikappades Riksförbund
Box 47305,
SE-100 74 Stockholm
Tlf. +46 8 685 80 00
E-mail: info@dhr.se

Wheelchair rental
Contact Hjälpmedelsinstitutet
Tel: +46 8 620 17 00

Biografer, museer og teatre
En guide over let tilgængelige biografer, museer, teatre og biblioteker kan bestilles hos ”Kultur- och Idrottsförvaltningen” i Stockholm på tlf.
+ 46 8 508 26 000

Kulturelle vandreture for handicappede borgere
Bogen ”Kulturpromenader för personer med funktionshinder" af Elena Siré og Sten Leijonhufvud omtaler interessante ting og seværdigheder i Stockholm. Bogen er på svensk og engelsk i samme udgave. Bestil fra Elena Siré. Tlf. + 46 8 790 85 24. Pris: Ca. SEK 65

Anbefalede aktiviteter