Outdoor-aktiviteter med familien

Oplev Sveriges Natur!

Del artiklen her

Årets vinterferie er pr. definition naturoplevelser! I er ude i landskabet, fornemmer terrænet og mærker solen, vinden og sneen i ansigtet.

Det er ”outdoor”-aktiviteter og nærkontakt med naturen i allerhøjeste grad. Men der er ofte meget mere at komme efter. Mange vintersportssteder tilbyder en række aktiviteter, der bringer jer endnu længere ud – eller måske snarere ind i – den enestående svenske natur.

I kan f.eks. komme på hundeslæde-udflugter, og opleve lyden fra slæden, mens slædehundene nyder arbejdet og trækker jer af sted. Eller på kanetur i mere moderat tempo bag heste eller rener. Vil I ha’ den ultimative fartoplevelse – og knapt så støjsvagt! – kan I flere steder leje snescootere.

Nærkontakt med naturen i allerhøjeste grad

ULVE, BJØRNE, LOSSER OG ELGE

Måske vælger I et vintersportssted, der tilbyder oplevelsen at møde nogle af Sveriges store dyr. Flere steder kan I f.eks. finde elgparker, hvor de ellers sky elge kan opleves på tæt hold – og gerne med en godbid som et æble eller en kartoffel i hånden.

I flere dyre- og naturparker kan I opleve bl.a. ulve, bjørne og losser. Dyr, der fortsat enkelte steder lever frit i den svenske natur, men som vi almindelige skiturister aldrig møder derude. De holder til langt væk fra alt, hvad der hedder skisportssteder, løjper, pister og menneskelig støjende aktivitet!

Flere steder kan I også få en helt særlig lystfiskeroplevelse: Isfiskeri! Solidt tilfrosne søer giver sikre muligheder for at gå langt ud på isen, bore og save sig et hul, og opleve glæden ved at komme tæt på fiskene – inden de bider på. Flere steder er isfiskeriet organiseret med huller lavet på forhånd og varm kaffe undervejs!

Mange vintersportssteder har særlige oplevelsestilbud til børnefamilier: Naturlegepladser, geder og får til at klappe og fodre, særlige børne-skiområder og meget mere, der kan gøre oplevelserne endnu større for familiens børn – og skaffe de voksne tid til endnu en tur ned af pisterne.

Ta’ på skiferie i Sverige – og få mange andre naturoplevelser med hjem!

Anbefalede aktiviteter