Oplev Sverige med tog

Del artiklen her

Ta’ med toget på en opdagelsesrejse på langs af Sverige; mød menneskene og livet i det smukke og barske Nordsverige, som de fleste kun har hørt om, og oplev noget af den sidste uberørte og storslåede natur i Europa. Det er rejsen til jer, der stadig har lidt eventyrlyst i kroppen! Vildt spændende uden på nogen måde at være vildt farligt! Mest af alt bare vildt hyggeligt! Inlandsbanan er en af verdens mest berømte og spektakulære jernbanestrækninger; 1.300 km. fra Kristinehamn i Värmland i syd gennem Sveriges imponerende indre til Gällivare i Lapland, anlagt fra 1907 til 1937. Turen tager minimum 2 hele dage, men de allerfleste bruger meget længere tid for at få alle oplevelserne og indtrykkene med. Inlandsbanans hyggelige motortog kører gennem hele sommeren fra midten af juni til midten af august – og på udvalgte dage i vinterperioden.

Anderledes oplevelser med komfort

På Inlandsbanans i alt 9 populære færdigpakkede ”Tog + Hotel” rejser får I både eventyr, komfort på gode mellemklasse hoteller og tid til at opleve livet og naturen i ”Sveriges baghave”!


På alle ”Tog + Hotel” rejser får I overnatning i gode senge på hyggelige hoteller i byerne på strækningen, solide og mættende morgenmåltider og masser af aktiviteter undervejs.

Prøv f.eks. turene ”Lapland Sjæl” med 6 el. 8 overnatninger og samiske oplevelser, ”Egne favoritter” med 3, 5 eller 7 overnatninger og med jeres helt egne aktiviteter, ”Tåg så in i Norden” med tog-rundrejse gennem Sverige og langs Norges kyst eller den eventyrlige rundrejse, ”Drømmerejsen”, med Inlandsbanan, tog til og fra Norge og 2 hele nætter og dage ombord på Hurtigruten langs Norges kyst.


Se alle de spændende ”Tog + Hotel” arrangementer på www.inlandsbanan.com, hvor I også kan læse meget mere om rejsen gennem det genuine og ukendte Sverige, og de mange store natur- og kulturoplevelser langs sporet gennem det indre Sverige. På hjemmesiden kan I også bestille det nyeste inspirationskatalog ”In i det stora vilda”.

I kan selvfølgelig også gøre den store oplevelsestur i traditionel ”Interrail-stil” med jeres eget valg af hoteller, pensionater, B&B steder eller camping, mad og lige netop jeres aktiviteter og oplevelser undervejs: Inlandsbane-kortet giver jer fri rejse i 14 dage; her er toget den røde tråd i jeres helt egen ferie, men kortet gælder også til en række udvalgte ruter med ”Fjällbusser” længere ind i fjeldene.

Rejse-oplevelser I vil huske resten af livet

Togene på Inlandsbanan stopper i byer og ved de mange spændende attraktioner, som togets vært beretter levende om. Der standses også for elge på sporet, ved forladte bjørnebo og selvfølgelig, når polarcirklen passeres! Med jævne mellemrum gør toget et længere stop til kaffe- eller spisepauser med lokale specialiteter. Ofte serveret på stationen af lokale fra byen. Jeres medrejsende står af og på undervejs; nogle skal ud for på egen hånd at opleve attraktioner og natur, andre kommer på efter at have brugt en dag eller to på oplevelser i byen eller området. Stemningen i toget er afslappet og imødekommende; her kommer alverdens mennesker i snak i begejstring over oplevelserne, mens de følger sporet gennem vinduerne eller over lokomotivførerens skulder.


Ta’ med ud i den friske luft, til de brusende elve og til skovens og de åbne vidders ro. Oplev dyrene i deres rette omgivelser. Indånd atmosfæren, mærk sammenholdet i de hyggelige små byer, og mød mennesker i pagt med omgivelserne og med dyb respekt for det oprindelige. Oplev verden sådan lidt væk fra alfarvej!

Inlandsbanan er ganske enkelt det direkte spor til unikke oplevelser, som I vil mindes hele livet!

Anbefalede aktiviteter