Masser for voksne, mest for børn!

Aktiviteter på Øland

Del artiklen her

Ølands flade terræn indbyder til cykel-og vandreture.

Øland har flere solskinstimer og mindre nedbør end hele resten af Sverige. Hvordan kommer man dertil? Jo, øen er bekvemmeligvis forbundet med fastlandet via en bro fra Kalmar.


Tre-i-top for hele familien

Øland i det sydlige Sverige har Kalmar Sund mod vest og Østersøen mod øst. Leder du efter familiens slaraffenliv og fine sandstrande? Böda Sand og Köpingsvik er begge utroligt populære blandt familier. Seværdighederne er aldrig langt væk: for de aktive venter Ölands Dyre-og Forlystelses-Park, Lastbillandet og Station Linné . Førstnævnte rumme alt fra forlystelser til aber, tigre og løver. I Lastbillandet kan børnene køre lastbil gennem en mini-by. Station Linné har udendørs guidede ture og naturskole for børn – læring gennem leg er nøgleordet!


Sommerfugle-Museum og Humlesafari

Øland er 135 km lang og rummer hele 75 naturreservater. Det sydlige Øland er på UNESCOs liste over Verdensarv og det historiske miljø er enestående. Gå ikke glip af øens attraktioner; herunder Sommerfuglemuseet 800 arter og økologi-centeret på Skogsby, der også arrangerer Humlesafari for børnene. Er du til golf, så gå en runde på de fortrinlige baner Ekerum GK og Halltorp.

Læs mere på: www.stationlinne.se


Ridderskole på Borgholm Slot

Ølands flade terræn indbyder til cykel-og vandreture. Samtidig er den svenske kongefamilie sommerpalads Solliden, Eketorp Fornborg og Ölands Museum Himmelsberga perfekt til voksne. Det eventyrlige Borgholm Slot har værksted og ridderskole for børn! – men husk at sætte tid af til at kigge på øens naturlige attraktioner. Øens vindmøller og de mange fyrtårne er dog også et smukt syn at indtage. De to mest berømte fyrtårne er Lange Jan i syd og Lange Erik i nord.

Læs mere om Öland her