Med toget til Sverige

Del artiklen her

Københavns Hovedbanegård – og dermed resten af Danmark – er i dag direkte sammenkoblet med det store og velfungerende svenske jernbanenet. DSB Øresund og SJ (de Svenske Statsbaner) tilbyder i fællesskab masser af tog-afgange direkte over Øresund, inkl. højhastighedstoget X2000.

Siden 11. januar 2009 har det været muligt at rejse i tog direkte over Øresund. I dag servicerer DSB Øresund omkring 200.000 rejsende hver eneste dag, som bl.a. tager med tog til Malmø

Passagererne er fordelt på de 105 Øresundstog, der operer på strækningen. På Kystbanen-Kastrupbanen kører DSB Øresund desuden med 20 IR4-tog, der primært anvendes i myldretidstrafikken fra Helsingør til København H.

“Mulighederne er mange og rigtig spændende!”

Dette betyder, at toget direkte fra København er et effektivt transportmiddel, når du og familien eller vennerne skal på ferie, eller bare på indkøb en enkelt dag, i hele den Sydsvenske region og helt op til Göteborg og Stockholm.

Samtidig er der forbindelse med SJs øvrige tog i resten af Sverige. Toget passer rigtigt godt til en shopping-tur til Sydsverige, fordi stationerne oftest ligger midt inde i centrum, tæt på forretningsgaderne.

Sverige er tættere på end nogensinde før

Når du vælger at krydse Øresund med toget har du muligheden for at køre direkte til en lang række af (Syd)sveriges dejlige og spændende købstæder og kultur-destinationer.

Hvad med for eksempel at tage den direkte vej med toget, via Malmø, til Göteborg, Kalmar og Karlskrona, Lund, Helsingborg, Hässleholm, Kristianstad, Sölvesborg, Karlshamn, Ronneby, Älmhult, Växjö, Båstad, Halmstad, Varberg, Falkenberg eller Kungsbacka – mulighederne er mange og rigtig spændende!

De mange tog over broen har gjort København og Kystbanen fra Helsingør til en integreret del af hele det Sydsvenske regionale togsystem.

Öresundståg kører med høj frekvens til en masse byer i det sydlige Småland og til byerne op langs den svenske vestkyst fra Helsingborg til Göteborg.

Flere steder er der forbindelse videre, med bl.a. Skånetrafikkens “Pågåtåg”, til bl.a. Ystad og Simrishamn.

Der er generelt mulighed for at medbringe cykler på toget til Sverige, men check endelig med DSB Øresund eller Öresundståg, om der skulle kræves reservation på din afgang.

Du kan desuden finde mere information om de mange togforbindelser i Syd- og Vestsverige her. Du kan altid købe dine Øresunds-billetter direkte på stationen.

Anbefalede aktiviteter