Tæt på og ude i naturen

Langrendsløb i Sverige

Del artiklen her

I Sverige finder man nogen af de bedste langrendsspor i Europa, og der er noget for enhver, uanset om du er nybegynder, rutineret motionist eller ferm sportsudøver. Her kommer en kort guide til langrendsmulighederne i Sverige fra syd til nord.

Langrend er for svenskerne, hvad motionsløb er for danskerne – lidt af en folkeidræt. Derfor finder du også mere end 3800 langrendsspor i Sverige, der tilmed er nogle af Europas allerbedste. Her er lange, såvel som korte ruter, mange af dem oplyste og alle placeret midt i skønne naturterræner. Men du behøver ikke nøjes med at løbe på de præparerede spor, du kan faktisk løbe stort set overalt i skoven og på marker, takket være ”Allemandsretten”. I Sverige findes der altså langrendsløjper, der tilfredsstiller et hvilket som helst behov, hvad enten du står over for at skulle prøve kræfter med langrend for allerførste gang, eller du er en erfaren langrendsmotionist. Ja, Sveriges langrendsspor tilbyder udfordringer for selv professionelle langrendsløbere.

Du kan komme langt på ski

Vi har nok alle på et eller andet tidspunkt hørt om langrend i forbindelse med f.eks. Vasaløbet, men hvad er langrend egentligt for noget? Langrend går, modsat alpint skiløb, ud på at bevæge sig både op, ned og ligeud, og på den måde har du gang i alle de store muskelgrupper i kroppen på en og samme tid. Disciplinen stiller anderledes krav til dine bevægelser, idet du skal kunne løbe let frem med spredte ski, bruge stavene til at skabe et kraftfuldt afsæt og nærmest skøjte af sted ved hjælp af et spark til siden med skien. Alligevel er langrend noget af det sjoveste, du kan lave på en skiferie, hvad enten du tager en rolig tur ud for at nyde den smukke svenske natur omkring dig, eller ser langrend som en udfordrende og svedig motionsform.

GOD INFORMATION FØR LANGRENDSFERIEN

Inden du tager til Sverige og kaster dig over de mange langrendsmuligheder, kan det være en god idé at danne dig et overblik over de mange destinationer, deres langrendstilbud samt feriepakker. Derfor anbefaler vi, at du går ind på hjemmesiden www.skidspar.se. Her kan du finde information om alle langrendsmulighederne ved at søge på de forskellige regioner i Sverige. Du kan også finde oplysninger om, hvordan sporenes sneforhold er. Er du på vej på langrendsferie for at træne op til konkurrencer, kan du gå ind på Vasaløbets officielle hjemmeside www.vasaloppet.se og finde information om de officielle centre, så du kan få mest muligt ud af dit ferieophold.

LÆS MERE:

- Langrend i Sydsverige
- Langrend i Midt- og Nordsverige
- Vestsverige
- 10 råd til langrendsløberen
- Træn til Vasaloppet

Anbefalede aktiviteter