Lækker og hurtig mad – på Malmøs gader og stræder

Del artiklen her

Malmø er ganske vist hovedstaden i Skåne, berømt for friske mejeriprodukter, nærproducerede fødevarer og traditionelle specialiteter med f.eks. gås og ål. Men Malmø er også en multikulturel smeltedigel med ingredienser fra alverdens køkkener. Her kan I nemt få en gedigen kebab til at tage med det ene øjeblik og spise gåselever på en gourmetrestaurant det næste.

De lokales favoritter

Det er ikke til at se, at Malmøs trendy centrum faktisk har udviklet sig fra bare at være et marked for de lokale bønder. Nu er det mere i retning af Soho! Möllevångstorget, eller bare ‘Möllan’ blandt de lokale, er et kosmopolitisk og multikulturelt samlingspunkt med caféer, etniske fødevarebutikker, restauranter og take away steder hele vejen rundt på det store torv. I kan I roligt regne med at kunne finde god, gedigen og billig eksotisk mad fra alle verdenshjørner.

Restaurantgader og det nye havnekvarter

Svenskerne elsker alt godt fra havet. De spiser f.eks. dildsmør, fennikel og peberrod til. Prøv det i sommermånederne i f.eks. de små boder i torvehallen på Lilla Torg. Hos Johan P. kan I selv vælge blandt dagens fangst, der ligger i kølefryseren foran jer. Eller ta’ ned i havneområdet, og prøv de sunde gourmet fiskeretter på Salt & Brygga lige ned til vandet; restauranten er en af favoritterne i det nye Västra Hamnen område netop på grund af den sunde økologiske stil.

Fast food – som svenskerne vil ha’ det!

Overalt i Malmø kan I finde en korvkiosk. Svenskernes svar på pølsevognen – selvom den nu også har sneget sig over Øresund – er en pølsekiosk i den særlige svenske stil. I Sverige har de deres helt egen version af hotdogs, der sætter nye standarder for ”den indpakkede pølse”. I kan få både den klassiske hotdog og den franske variant puttet ned i et stykke lunt baguette. Eller, mere kreativt og meget mere svenske, serveret med kartoffelmos og pakket ind i et stykke blødt tyndt brød; det kaldes passende for tunnbrödsrulle og rummer kalorier nok til en hel uges forbrug! Men fortvivl ej! Når det er koldt og I er udenfor, får I brug for brændstof!

Tips? Og hold jer endelig ikke tilbage. Spis bare jeres pølse uden tøven ude på gaden; sådan gør svenskerne også. Selvom der kan opstå katastrofe lignende situationer, når ”potatismoset” beslutter sig for at forlade tunnbrödsrullen i den modsatte ende af det tiltænkte. Vær klar med ekstra servietter!

Anbefalede aktiviteter