Opera, koncerter og verdenskultur

Kultur i Gøteborg

Del artiklen her

Højdepunktet på kulturåret i Gøteborg er den 6 dage lange festival, Göteborgs Kulturkalas, i august. De andre 359 dage er såmænd heller ikke så ringe. For at få det store overblik over byens kulturudbud – så I ikke går glip af noget – skal I bare klikke her. De fleste af kulturbegivenhederne i Gøteborg er heldigvis indenfor behagelig gå-afstand af hinanden.

Göteborgs Kulturkalas

Göteborgs Kulturkalas er en stor gadefest … med sådan ca. 700.000 deltagere! Det hele foregår i festival området i centrum af byen – og al underholdning er gratis. I vil I kunne opleve live musik, dans, design/mode, film, gadeartister, kunsthåndværk, historie, komedie, poesi og teater. For bare at nævne noget af indholdet! Den 6 dage lange festival finder sted i august – og alle er inviteret!

Göteborgs Konserthus

Göteborgs Konserthus har til huse i en art deco bygning, opført i 1935, der både rummer banebrydende arkitektonisk design og giver plads til akustik i verdensklasse i koncertsalene. Göteborgs Symfonikerne har hjemsted i Konserthuset, og spiller her hvert år en stribe klassiske koncerter under ledelse af nogle af verdens dygtigste dirigenter. Konserthuset ligger på Götaplatsen i samme bygning som Göteborg Stadsteater og Göteborgs Konstmuseum. Foran bygningen står et af Gøteborgs vartegn, Poseidon statuen. I kan ikke overse den imponerende bygning, og I bør afgjort ikke gå glip af et besøg her.

Göteborgs Opera

Göteborgs Operaen har sceneteknik i verdensklassen, berømt akustik, et utal af øvelokaler til kunstnerne, og et eget bibliotek med 15 tons noder og partiturer. Og så er der naturligvis opera, dans, koncerter og musicals, alt sammen samlet under et tag. Man kan kun sige: Imponerende! Hvis I ikke når en af forestillingerne, så ta’ med på en guidet rundvisning, eller nyd en lækker frokost i operaens restaurant langs kajkanten.

Göteborgs Opera, Foto: Torbjörn Skogedal

Världskulturmuseet

Hvis I godt kan li’ oplevelsen af at blive udfordret og provokeret af udstillinger og en profil, der tager globale problemstillinger alvorlige, så er Världskulturmuseet, ved siden af det forbløffende Universeum videnskabsmuseum lige et sted for jer. Her kan I forvente at skulle bruge hovedet, at opleve storartet formidlede udstillinger, samtidskunst og at møde alverdens kulturer gennem kunst, musik, dans og film.

I bør gøre jer selv den tjeneste at købe et Göteborg City Card, når I besøger byen. Det giver jer gratis rejse med offentlig transport, gratis entré til attraktioner og museer, gratis guidede rundvisninger og sightseeings. Der til kommer rabat i en lang række butikker og gratis parkering overalt i byen.

Anbefalede aktiviteter