Tidligere feriedestination for overklassen

Kullen - Arild

Del artiklen her

Arild ligger tæt på naturreservatet Kullen i den smukke bugt Skälderviken. Byens navn stammer fra et gammelt sagn, og i starten af 1900-tallet var byen de velståendes foretrukne feriested.

Ca. 30 kilometer nord for Helsingborg og tæt på naturreservatet Kullen, i den smukke bugt Skälderviken, ligger den billedskønne by Arild, hvor feriegæster nyder byens krogede gader og gamle huse. I starten af 1900-tallet var Arild en populær feriedestination for overklassen. I dag er Arild populær blandt en bred vifte af mennesker – blandt andet malere og kunstnere.

Hotellet Rusthållargården i Arild, Foto: Lars Braedstrup-Holm

Gammel skånsk fiskerby

Det naturlige centrum for selve Arild er det hyggelige havneområde, hvor fiskeriet før i tiden fyldte meget. I dag centrerer de fleste aktiviteter sig om den fine gæste- og småbådehavn. Et besøg til denne lille perle af en by bør bestemt indgå i programmet, hvis du alligevel skal besøge Kullen-området. Selvom Arild er lille, er der flere restauranter. Der er mulighed for at spille golf og tennis, og så er området godt at dykke i.

Flickorna Lundgren

Et godt tip til besøget i Arild by, er at køre et kort stykke vej langs kysten, modsat Kullen-retningen, hvor man efter et par kilometer vil finde den kendte café Flickorna Lundgren. Stedet, som blev startet i 1930’erne af tre søstre, er kendt for sine fyldte vaniljehjerter. Her er plads til 50 gæster indenfor og op mod 450 til udenfor. Den smukke placering og afslappede stemning gør Flickorna Lundgren ute på Skäret til et dejligt stop på turen.
Her kan du nyde de hjemmebagte vaniljehjerter, småkager og lagkager, som bages efter gamle familieopskrifter og serveres i en smuk gammeldags have. Hvis du er mere end lækkersulten, tilbydes også lækre madretter og smørrebrød med dertil passende drikkevarer.

Jul hos Flickorna Lundgren
Du kan også besøge Flickorna Lundgren i adventsweekenderne, hvor der er svensk julestemning både i hytten og i det store drivhus. Drik en kop kaffe eller varm chokolade, indånd de liflige juledufte og smag på de dejlige julekager, som du oven i købet kan købe med hjem, så du kan nyde dem hele julen.
Åbningstider
28. nov. – 14. dec.
Fredag – søndag 11:00–17:00

Et besøg til denne lille perle af en by bør bestemt indgå i programmet, hvis du alligevel skal besøge Kullen-området.

Sagnet om Arild

Det lokale sagn om Arild fortæller om enken Inger, som var alene med sine to sønner Arild og Tore. Inger havde mange bejlere, og hun valgte omsider at gifte sig igen med den vedholdende David, hvis intentioner dog skulle vise sig onde. David sørgede for, at Ingers to sønner var ombord på et sejlskib, da dette blev sat i brand på havet udfor Skälderviken for at sikre arven til sig selv og sine egne sønner. Det fortælles, at Arilds lig skyllede i land, netop hvor byen Arild I dag ligger, hvoraf byens navn altså stammer fra, mens Tores lig drev i land på den anden side af Skälderviken i Torekov.

Udsigt over Skälderviken, Foto: Anders Hjemdahl

Anbefalede aktiviteter