Et skærgårdsparadis

Karlskrona

Del artiklen her

Karlskrona – Sveriges tidligere hovedstad og en sydsvensk perle i midten af Blekinges skærgård med øje for alt, der har med vand at gøre – og mere til. Her er natur, kultur og andre oplevelser for børn og voksne i alle aldre.

Karlskrona for hele familien

Byen Karlskrona ligger fordelt på 33 øer ud af skærgårdens 1.650 øer, holme og skær. Så der er rig mulighed for at gå på opdagelse enten i byen eller i de mindre beboede egne. Sejl en tur ud på det blå hav til en af områdets utallige grønne øer, spis friskfanget gedde akkompagneret af en uimodståelig havudsigt, eller gå på opdagelse i en fuldvoksen ubåd i byens Marinemuseum. Byens maritime museum er blevet kåret som årets museum i Sverige i 2015 og fortæller blandt andet levende om den svenske flådes historie. Et sikkert valg for hele familien.

Kultur og afslapning i Karlskrona

Et af Karlskronas landemærker er Kungsholm fæstning. En karakteristisk militærbygning der i over 300 år har beskyttet byen fra vandsiden, og som i dag kan opleves på tæt hold. Står programmet på noget mere børnevenligt, kan Barnens Gård – Børnenes Gård – varmt anbefales med mulighed for blandt andet at klappe heste og køer, ride på ponyer og suse ned ad vandrutsjebaner i parkens vandland.

Besøg Visit Karlskrona og bliv klogere på byen