Hund eller kat med til Sverige

Del artiklen her

Der er ingen grund til at bekymre sig om at arranger pasning af hund eller kat hjemme i Danmark – tag ”familiens bedste ven” med på ferien til Sverige! Her på siden kan du finde oplysning om, hvad du skal huske, når du skal have dit kæledyr med over sundet.

Mon ikke familiens kæledyr også vil nyde godt af, at komme med på ferien til Sverige, hvor familien er samlet og har tid til leg!? Samtidig er der jo i Sverige rigeligt med plads at udfolde sig på og løbe omkring. Selvfølgelig skal man tage hensyn til det lokale vilde dyreliv og for eksempel holde hunde i snor, hvor det eventuelt er påbudt.

Ferie i Sverige – sammen med jeres kæledyr!”

Det er ikke besværligt at medbringe hunde eller katte på ferien til Sverige; blot er det vigtigt at din hund eller kat er mærket korrekt i henhold til de nye regelsæt.

Din hund eller kat skal:

  • være ID-mærket
  • vaccination mod rabies mindst 21 dage før afrejse
  • have et kæledyrspas
  • meldes til Toldvæsen ved indrejsen

Når man rejser indenfor EU skal medbringelse af kæledyr altid meldes til de lokale toldmyndigheder ”Tullverket” . Dette kan du gøre på to måder:

  1. Du kan gå igennem RØD kanal ved tolden og henvende dig til toldpersonalet. I nogle tilfælde er intet personale fysisk tilstede, mens der i stedet er opsat en telefon og angivet et kontaktnummer, via hvilket du selv skal foretage anmeldelsen af dit kæledyrs indrejse.
  2. Eller du kan melde til tolden hjemmefra, at du ønsker at medbringe dit kæledyr til Sverige. Det gør du inde på Tullverkets hjemmeside, hvor du udfylder en blanket. Herefter får du sendt et anmälningsnummer, som du skal være klar til at vise, når du kører over grænsen. I stedet for at køre gennem den RØDE kanal, vælger du den GRØNNE.

Du skal være opmærksom på, at man tidligst kan tage sit kæledyr med til Sverige, når det er 15 uger gammel.

Rejse til Bornholm

Skal du have dit dyr med til Bornholm og kun rejse gennem Sverige, skal du stadig opfylde de samme regler, som gælder ved indrejse til Sverige.

Nyd din og familiens ferie i Sverige – sammen med jeres kæledyr!

Guillaume de Basly/imagebank.sweden.se


Anbefalede aktiviteter