Hund eller kat med til Sverige

Del artiklen her

Der er ingen grund til at bekymre sig om at arranger pasning af hund eller kat hjemme i Danmark – tag ”familiens bedste ven” med på ferien til Sverige! Nye regler for indførsel af hunde og katte til Sverige er gældende fra starten af 2012. Her på siden kan du finde yderligere oplysning om hvad du bør tænke på.

Mon ikke familiens kæledyr også vil nyde godt af, at komme med på ferien til Sverige, hvor familien er samlet og har tid til leg!? Samtidig er der jo i Sverige rigeligt med plads at udfolde sig på og løbe omkring. Selvfølgelig skal man tage hensyn til det lokale vilde dyreliv og for eksempel holde hunde i snor, hvor det eventuelt er påbudt.

Ferie i Sverige – sammen med jeres kæledyr!”

Det er ikke besværligt at medbringe hunde eller katte på ferien til Sverige; blot er det vigtigt at din hund eller kat er mærket korrekt i henhold til de nye regelsæt.

Din hund eller kat skal:

  • være ID-märkthave
  • vaccination mod rabies
  • have et kæledyrspas
  • meldes til Toldvæsen ved indrejsen

Ved rejse indenfor EU skal medbringelse af kæledyr altid meldes til de lokale toldmyndigheder ”Tullverket” . Dette gør du simpelthen ved at gå igennem RØD kanal ved tolden og henvende dig til toldpersonalet. I nogle tilfælde er intet personale fysisk tilstede, mens der i stedet er opsat en telefon og angivet kontaktnummer, via hvilket du selv skal foretage anmeldelsen af dit kæledyrs indrejse.

Såfremt din hund eller kat ankommer til Sverige med fly som fragtgods, skal den være tilset af en dyrelæge indenfor 24 timer fra afrejsen.

Rejse til Bornholm

Skal du tage dit dyr med til Bornholm, og kun skal rejse gennem Sverige, er reglerne lidt anderledes. Forud for indrejsen, kan du selv anmelde indførslen, så går processen lidt hurtigere ved indrejsen. Læs mere her: www.tullverket.se.

Nyd din og familiens ferie i Sverige – sammen med jeres kæledyr!

Guillaume de Basly/imagebank.sweden.se


Anbefalede aktiviteter