Hollanders safranis

Del artiklen her

Dessertkongen Tobias har været på fika-vandring og besøgt Hollanders Glass i Alingsås. Her får du deres opskrift på Safranis.

Tobias Hamann, Danmarks kagemester, har været i Vestsverige og bage forskellige klassiske svenske kager og oplevet den svenske fika-kultur. På turen kom han forbi Hollanders Glass, der er en lille pop-up isbutik i Alingsås. Her laves der specialis af højeste kvalitet med de bedste råvarer. Tobias var med til at lave en af Hollanders personlige favoritter, nemlig safranis, der med sin karakteristiske smag er en anderledes og lækker is-oplevelse. Hollanders og Tobias deler her opskriften:

Opskrift på Hollanders safranis

Ingredienser:

4 dl mælk 3%

3 dl piskefløde 38-40%

5 æg (kun æggeblommerne)

2 dl sukker

½ vaniljestang

½ g safran

Fremgangsmåde:

Hæld mælk, fløde, safran og vaniljestangen (som du har delt og skrabet vaniljekornene ud af) i en gryde og lav et hurtigt opkog. Vær omhyggelig med at røre rundt, mens det kroger, så det ikke brænder på. Still herefter gryden til siden.

Knæk æggene og skil blommerne fra æggehviderne. Du skal kun bruge blommerne. Hæld æggeblommerne og sukker i en skål og pisk det hurtigt med en elpisker i 5 minutter, så blandingen bliver luftig og fin.

Hæld æg og sukkerblandingen over i gryden med den stadigvæk varme mælk/fløde/vanilje blanding. Varm forsigtigt op under omrøring til 83 grader. Brug gerne et termometer. Ved 83 grader bliver massen cremet og fin. Vær forsigtig med ikke at lade massen blive varmere end 85 grader, for så stivner æggeblommerne, og massen er ødelagt.

Køl massen ned ved at stille gryden i et vandbad i 30 minutter og stil bagefter gryden i køleskabet for at sætte sig, gerne natten over.

Kør ismassen gennem ismaskinen eller læg den i en skål i fryseren. Hvis du ikke bruger en ismaskine bliver konsistensen ikke lige så god, og det er vigtigt, at du ofte (gerne hver 10. minut) under nedfrysningen rør rundt i skålen med en ske.

Nyd!


Anbefalede aktiviteter