Lækkerier og michelin restauranter

Gode restauranter i Gøteborg

Del artiklen her

Gøteborg er anerkendt og elsket for sin fiske-gastronomi. Den bliver skabt på fiskene, der er vokset langsomt op i det kolde Kattegat og Skagerrak, og ikke mindst de velsmagende skaldyr, rige på havets mineraler, der hentes ind fra bankerne i Bohusläns skærgård. Havet lige udenfor den svenske vestkyst nogle af verdens bedste, fiske-entusiastiske kokke de allerbedste forudsætninger. På restauranterne i Gøteborg kan I opleve kreative, men alligevel klassiske, menuer med en intens, ren smag af netop fisk og hav. Kvaliteten af både fisk og skaldyr taler nærmest for sig selv. Men brug ikke tid på at lytte efter jeres fiskemenu; spis den og nyd den i stedet.

Gøteborg har 5 restauranter med stjerner i Michelin guiden, 1 Bib Gourmands restauranter (kåret for glimrende mad, der er til at betale), foruden selvfølgelig Sveriges bedste fiskegastronomi og Årets Restaurant i Sverige i 2011.

Michelin restauranter med 1 stjerne

Blandt Gøteborgs gastronomiske højborge finder I en håndfuld restauranter med 1 eftertragtet stjerne fra Michelin (check evt. den nyeste Michelin Guide for op- og nedgraderinger eller ny tilkomne stjerner!). Listen omfatter Thörnströms Kök, Hvis I vil ha’ en tidssvarende, inspirerende og sæsonorienteret, men fortsat svensk baseret menu med gode vine, der passer til og en afslappet, venlig stemning, så prøv Kock & Vin. Ny stjerne på gourmet-himmelen er Sjömagasinet.

Michelin Bib Gourmand restauranter 2011

Udmærkelsen ”Bib” giver Michelin til restauranter, der vurderes at servere fremragende mad til priser, der er til at betale. Dem er der 2 af i Gøteborg: Den trendy Familjen, der er berømt for sine nyskabende retter og det åbne køkken, og Tvåkanten, der udnævnes for sin pålidelige, klassiske kogekunst.

Læs mere om Michelin restauranter i Gøteborg.

White Guide

White Guide er Sveriges mest anerkendte og respekterede restaurantguide; den er et ”must” for enhver svensker med sans for bordets glæder. Selvfølgelig er alle Michelin restauranterne også med i White Guide, men I finder også en lang række andre prisbelønnede, lokalt anerkendte restauranter i den kvalitetsmæssige gode ende hos White Guide. I Gøteborg er det f.eks. Wasa Allé, der er kendt for at kombinere råvarer til imponerende gode gastronomiske oplevelser. På det udsøgte Magnus & Magnus M2 udmærker de sig – ud over gastronomien – ved at have en kæmpe discokugle hængende i restaurantens loft. På Swedish Taste nede ved havnen spiser man raffinerede velsmagende menu sammensætninger. Hos Linnéa Art Restaurant kombinerer man god mad og kunst både i restauranten og på tallerkenerne. Og vil I opleve fornemme fiskeklassikere i bedste vestkyst-stil, bør I prøve Fiskekrogen.

Tips til endnu bedre oplevelser?

I kan roligt stole på vinkyperen. Gøteborg har nogle af de bedste af slagsen i Sverige. Nogle af de bedste – og prisbelønnede – oplevelser med gastronomi og vin, der op i en højere enhed, hævdes man at få på Kock & Vin, Her skal I ikke gå ind for at snuppe en hurtig hovedret. Nej, gå efter den totale vinmenu, og oplev hver enkelt ret sammen med velvalgte vine.

Ud at spise midt på dagen? Så gå ind i Fiskekirken til frokost. Hva’ er nu et for noget? Jo, stedet kaldes i folkemunde ‘Feskekörka’, fordi det er en gammel kirke, der nu omdannet til fiskemarked og hjemsted for flere topklasse fiskerestauranter. Det er i mere end én forstand himmelsk! Flere af de andre førende restauranter i Gøteborg serverer også frokost; check gerne de enkelte restauranters hjemmesider.

Anbefalede aktiviteter