Sjove aktiviteter på den anden side af sundet

Efterårsferietips

Del artiklen her

I behøver ikke at rejse så langt væk for at fylde efterårsferien med sjov, kultur og smukke naturoplevelser. På den anden side af sundet er der en bred vifte af aktiviteter, som vil fryde enhver børnefamilie. Her får I en oversigt over alt, hvad der sker i nabolandet til efteråret.


GÖTEBORG OG VESTSVERIGE

Halloween i Liseberg

Hvornår: 21. oktober - 6. november

Hvor: Libeberg forlystelsespark i Gøteborg

Hvad: Stor og skrækindjagende halloweenfejring

Liseberg i Gøteborg

Festival for slikmunde

Hvornår: 14.-16. oktober

Hvor: Eriksbergshallen i Göteborg

Hvad: Göteborgs Choklad, Lakrits & Delikatessfestival er Nordens største messe af sin art med over 100 udstillere fra hele verden. Her kan I smage, købe slik og andre lækkerier til fine festivalpriser, få god underholdning og deltage i forskellige konkurrencer.

Det rene paradis for alle slikmunde!

Læs mere her.

Tag en dukkert i et af Sveriges bedste badelande

Hvornår: Hver dag, hele året

Hvor: Arena Skövde

Hvad: Badelandet der flere gange er blevet udnævnt til Sveriges bedste! Her findes blandt andet seks vandrutsjebaner, bølgebassin, udendørs pool, varmt bassin, relaxafdeling og café.

Læs mer her.

Mød dyrene på tæt hold

Hvornår: Hver dag, hele året

Hvor: Nordens Ark, Hunnebostrand

Hvad: Dyrepark med over 80 af verdens truede dyrearter, som færdes frit i deres rette element. En tre kilometer lang sti fører jer gennem parken, hvor I vil møde masser af dyr. I kommer tæt på både ulve, amurleoparder, pandaer og rensdyr.

Læs mere her.

Fiskelykke i Havets Hus

Hvornår: Hver dag

Hvor: Havets Hus i Lysekil

Hvad: 40 saltvandsakvarier med over 100 forskellige arter fra Gullmarsfjorden og Skagerak. Her kan de mindste røre ved krabber og søstjerner, se hajer og andre fisk dybt i øjnene, deltage i sælsafari og meget mere.

Læs mere her.

Lys efteråret op i Alingsås

Hvornår: 30. september – 6. november

Hvor: Alingsås

Hvad: Lights in Alingsås er Nordeuropas største arrangement med eksperimentelt lysdesign på offentlige pladser. Syv lysdesignere får hvert år opgaven at lyssætte objekter i offentlige rum, og arrangementet tiltrækker omkring 80.000 besøgende. Her kan I vandre gennem byen og opleve lysarkitektur i verdensklasse samt deltage i guidede ture.

Læs mere her.

Rejs tilbage til bronzealderen

Hvornår: Dagligt kl. 10.00-16.00 i september, og tirsdag-søndag kl. 11.00-16.00 i oktober og november.

Hvor: Vitlycke museum, Tanumshede

Hvad: Helleristninger og museum som i efteråret viser to udstillinger om bronzealderen. Her får I et helt unikt indblik i bronzealderen med oplevelser for hele familien. Gå på opdagelse i det gamle kulturlandskab og betragt den gådefulde billedskat, som er med på Unescos verdensarvsliste.

Læs mere her.

Pirateventyr i Daftöland

Hvornår: Lørdage og søndage i september og hverdage 1.-9. oktober

Hvor: Daftö Resort, Strömstad

Hvad: Daftöland er Sveriges mindste forlystelsespark, tilknyttet Daftö Camping Resort, lige udenfor Strömstad. Her underholder sørøverne med skæg og ballade, og børnene kan boltre sig med forhindringsbaner, trampoliner, radiostyrede både og biler samt minigolf, skattejagt og krabbefiskeri.

Læs mere her.


STOCKHOLM OG ÖREBRO

Børnerundtur på Stadshuset

Hvornår: Søndage i oktober

Hvor: Stockholms Stadshus, Hantverkargatan 1, Stockholm

Hvad: Rundtur for børn på Stockholms Stadshus (rådhuset), hvor I blandt andet kan se et rum med vægge af ægte guld, og teste hvordan det føles at vinde Nobelprisen. Rundvisningen foregår på svensk, tager 45 minutter og egner sig til børn mellem 5 og 12 år.

Læs mere her.

Se den svenske hovedstad på 20 minutter

Hvornår: Hver dag

Hvor: Ericsson Globe, Stockholm

Hvad: Skyview fører jer op til toppen af verdens største sfæriske bygning, Stockholms landemærke Ericsson Globe. Attraktionen består af to specialdesignede gondollifter i glas, som løfter jer 130 meter op over havet og garanterer en fantastisk udsigt over byen. Efter turen kan I tage videre til Tolv Stockholm i Tele 2 Arena og teste spændende aktiviteter som curling, keramikværksted, bowling, minibowling, shuffleboard, baseball og skydesimulator.

Læs mere her og her.

Kunst for de mindste

Hvornår: Hver søndag kl. 11.00 for børn 2-6 år og kl. 13.00 for børn 7-14 år.

Hvor: Moderna Museet, Skeppsholmen, Stockholm

Hvad: Minirundvisning for børn på Moderna Museet med efterfølgende kreativt kunstværksted.

Læs mere her.


Tag en bustur på vandet

Hvornår: Flere afgange dagligt torsdag-søndag i september og oktober

Hvor: Afgang fra Strömgatan, Stockholm

Hvad: Ocean Bus er et nyt unikt indslag blandt Stockholms forskellige sightseeingture. Her kører I med samme bus såvel på land som på vand og ser byens mest berømte seværdigheder, blandt andet Gröna Lund og det kongelige slot.

Læs mere her.


Tag på opdagelsesrejse gennem den kongelige historie

Hvornår: Tirsdage, onsdage, fredage, lørdage og søndage kl. 11.00-17.00 i september til december

Hvor: Livrustkammaren, Slottsbacken 3, Stockholm

Hvad: Samling af pragtfulde paradeuniformer, våben og dragter med to spændende rum, der kun er for børn. Her kan de små træde ind i en fortryllende verden, fyldt med riddere og prinsesser, og de kan prøve kjoler og riddertøj, lege, læse og tegne.

Læs mere her.

Eventyret bliver til virkelighed på Junibacken

Hvornår: Tirsdag-søndag kl. 10.00-17.00 i september og oktober

Hvor: Junibacken, Galärvarvsvägen 8, Stockholm

Hvad: I børnekulturhuset Junibacken kan de små hygge sig med udstillinger og teaterforestillinger, som bygger på værker af Nordens bedste børnebogsforfattere. Her kan børnene blandt andet tage eventyrtoget gennem nogle af Astrid Lindgrens fortællinger og besøge Mumitroldenes magiske verden.

Læs mere her.


Badeland i topklasse

Hvornår: Hver dag, hele året

Hvor: Lost City & Gustavsvik, Stenbackevägen, Örebro

Hvad: Heftigt badeland med jungletema. Her kan ungerne boltre sig med fosser, bølgemaskine, seks sjove rutsjebaner, boblebad, klatrevægge og deres egen junglerestaurant. I tilknytning til badelandet er der desuden en dejlig relaxafdeling og et helt nyt træningslokale.

Læs mere her.


SMÅLAND

Leg og spænding på Hagårds Lagård

Hvornår: Hver lørdag i efteråret. (Se hjemmesiden for øvrige åbningstider.)

Hvor: Hagårds Lagård, Julared 1, Habo

Hvad: Aktivitetsgård hvor store og små kan more sig med børnevenlig forhindringsbane og zipline, paintball, lerdueskydning, trædebiler, både og meget, meget mere!

Læs mere her.


Aktiviteter i naturen på Isaberg

Hvornår: Hver weekend, hele efteråret

Hvor: Isaberg Mountain Resort, Isabergstoppen, Hestra

Hvad: Resortet ligger midt i Smålands smukke natur, som byder på masser af udendørsaktiviteter. Test den 15 meter høje forhindringsbane med 34 forskellige stationer, kør segway, tag en tur i elgparken, kør på mountainbike, prøv fiskelykken, følg med på skattejagt og gå smukke ture. Desuden er der en golfbane i nærheden.

Læs mere her.

Fryd i fri luft

Hvornår: Hele året (skal bookes på forhånd)

Hvor: Ramoa, Ramkvilla Torp 16, Ramkvilla

Hvad: Eventyrby og vildmarks-spa ved Klockesøen. Stedet byder på flere spændende alternativer for overnatning og masser af morsomme efterårsaktiviteter: Fodboldgolf, orienteringsløb, cykling med femkamp, krebsefiskeri, både, fiskeri, vandcykler, mountainbikes, madlavning og meget mere. Her ligger også Sveriges mindste café, som serverer lækkerier i pauserne.

Læs mere her.

Naturoplevelser på hesteryg

Hvornår: Hverdage året rundt, booking i weekender

Hvor: Kyrkekvarn, Sandhem i Mullsjö

Hvad: Aktivitetsanlæg med 40 islandsheste og flere shetlandsponyer, som tager jer med på forskellige rideture i det smukke skovterræn. Rideturene tilpasses såvel til børn og nybegyndere som til garvede ryttere. Der er også muligt at kombinere en ridetur med en bådtur eller svampeplukning.

Læs mere her.


Høstmarked på Öland

Hvornår: 7. oktober

Hvor: Algutsrums kirke på Öland

Hvad: Algutsrums Höstmarknad er et årligt tilbagevendende marked, hvor I kan købe alt fra grøntsager til håndværk og loppefund. Ud over salg fra boderne vil der også være underholdning som lotteri og børneaktiviteter.

Læs mere her.


Besøg Emil på slottet

Hvornår: Hver dag kl. 10.00-16.00

Hvor: Kalmar Slott, Kungsgatan 1, Kalmar

Hvad: På Kalmar slot kan I høre om slottets historie, opleve den smukke arkitektur, følge med på eventyr og se på udstillinger. Frem til 6.november kan I blandt andet opleve en udstilling med originaltegninger til Emil fra Lønneberg. Børnene kan lege i køkkenet på Katholt og i Emils værksted, og de kan også klæde sig ud som Emil eller Ida og læse eventyr.

Læs mere her.


Dræsinetur i Hultsfred

Hvornår: Frem til 18. september og derefter 15.-23. oktober

Hvor: Björkudd, Hultsfred

Hvad: Skinnecykling på specialbygget køretøj på nedlagte togskinner fra Hultsfred til Målilla og tilbage igen (12 km hver vej). Turen går gennem skove og marker med flere fine rastepladser undervejs. Miljøvenlig, frisk og herlig tur for både børn og voksne!

Læs mere her.


SKÅNE

Borgen for børn

Hvornår: Lørdage og søndage i september og oktober

Hvor: Glimmingehus, Glimminge 1, Hammenhög

Hvad: Glimmingehus er Nordens bedst bevarede middelalderborg. Her kan I følge med på børnevenlige guidede ture, som tilpasses efter børnenes alder.

Læs mere her.


Morsom videnskab

Hvornår: Lørdage og søndage kl. 12.00-17.00

Hvor: Vattenhallen Science Center, Lund

Hvad: Vattenhallen Science Center tilbyder spændende interaktive eksperimenter, shows og workshops. Her kan I eksperimentere med naturvidenskab og teknik og fx træde ind i en kæmpe sæbeboble, studere stjernehimlen og lave forsøg med luft, laser og cykelhjul.

Læs mere her.

Museumsrunde i Malmø

Hvornår: Hver dag kl. 10.00-17.00

Hvor: Malmöhusvägen, Malmö

Hvad: Malmö Museer byder på en lang række oplevelser i forskellige bygninger. Her finder I Nordens ældste renæssanceslot og et stort akvarium, hvor I kan kigge på Nemo og hans venner, fisk uden øjne og en slange med verdens længste hugtænder. På Teknikens og Sjöfartens hus kan I kravle ind i en rigtig ubåd, og desuden kan I lege i bådlegerummet.

Læs mere her.


Mød de nordiske dyr i Skåne

Hvornår: Hver dag kl. 10.00-16.00

Hvor: Skånes Djurpark, Jularp 150, Höör

Hvad: Skånes Djurpark er den største dyrepark i verden med nordiske dyr – over 80 forskellige arter. Her kan I betragte bjørne, jærve, losser, ræve og mange flere spændende dyr. Desuden kan I kigge med, når dyrene fodres og se opvisninger med rovfugle.

Læs mere her.

Kulturhistorie på friluftsmuseet i Lund

Hvornår: Tirsdage-søndage kl. 12.00-17.00

Hvor: Tegnérsplatsen, Lund

Hvad: Kulturen i Lund er et friluftsmuseum med udstillinger i over 30 forskellige kulturhistoriske bygninger. Gå ind i husene og oplev livet i middelalderen og frem til 1930’erne. I efteråret arrangeres også familieværksted og højtlæsning for børn, og den 9. oktober kan I dekorere glaslygter.

Læs mere her.


Oplev Skåne i miniature

Hvornår: Hver dag kl. 10.00-16.00

Hvor: Fredriksdal Museer och Trädgårdar, Gisela Trapps väg 1, Helsingborg

Hvad: Fredriksdal er både en natur- og kulturoplevelse for folk i alle aldre. Her finder I en stor park, et friluftsmuseum, et teater og en botanisk have samt naturlegeplads, dyr, gamle huse og gårde. Kort sagt – Skåne i miniature.

Læs mere her.


Sjov i vandet

Hvornår: Alle dage, undtagen onsdage

Hvor: Högevallsbadet, Stadsparksgången, Lund

Hvad: Högevallsbadet er Skånes største og mest moderne svømmehal. Her findes lange rutsjebaner, en 30 meter lang fos og en klatrevæg med tilhørende bassin, som I havner i, når I falder i vandet. I junglebadet kan de mindste pjaske rundt i det varme vand mellem bobler, legedyr og sprøjtende vand.

Læs mere her.

Opdagelsesrejse i naturen

Hvornår: Mandag-søndag kl. 11.00-17.00 i september, og tirsdag-søndag kl. 11.00-16-00 i oktober

Hvor: Naturum Vattenriket er et besøgscenter midt i naturen, hvor I blandt andet kan lede efter tanglopper i bækken, se på fisk i akvariet og kigge efter andre spændende dyr. Inde i bygningen er der udstillinger, simulator, naturskole og en restaurant, hvor I kan købe picnic og leje cykler til en dejlig tur i det fri. Alt kan udforskes på egen hånd – ellers er der guidede ture.

Læs mere her.

Anbefalede aktiviteter