Lækre lattes og gode drinks

Caféliv i Gøteborg

Del artiklen her

Folk i Gøteborg elsker deres caféer, og byen er kendt viden om for dens afslappede cafe-atmosfære. Glem alt om pubber, barer og værtshuse. Det er på caféerne over en kaffespecialitet, alting sker i Gøteborg.

De traditionelle caféer

Ahlströms Konditori er berømt for sin Cortina kage med pistacie marcipan fyld under den flødeskumsbelagte top med mere marcipan og mandler. Sid i en af de hyggelige sofaer sammen de snakkesalige pensionister, og nyd en kop ophøjet the.

Café Husaren med det charmerende stukloft og glastag serverer hjemmelavede lækkerier, typiske svenske sandwichs (d.v.s. med æg og rejer!), varm chokolade, og hvad der må betragtes som verdens absolut største ”kanelbulla”. Intet under at de glade kunder kommer igen og igen. Det er bare en ægte Gøteborg klassiker.

Caféliv i Göteborg, Foto: Nicho Södling

De lidt skøre

Rosenkaféet er en lille charmerende sommerhemmelighed, midt i en smuk vidunderlig rosenhave. Den er sådan lidt gammeldags, men alligevel bedårende, og man serverer traditionelt svensk mad og drikke, inkl. hjemmelavet kage! Det meste er lavet på friske økologiske ingredienser.

Pick-N-Paint Café er noget af det mest sære, I kan opleve i Gøteborg. Både I og børnene kan male på keramik og lertøj, mens I drikke kaffe – og børnene får varm chokolade.

Museumscaférne

Röhsska Café på Röhsska er et stort luftigt sted med højt til loftet og en dejlig fornemmelse af ro. Her serveres sundt på frokostbuffet’en, kaloriefattige retter og urtete.

De hippe

Da Matteo Caffe é Gelato er noget af det mest trendy, I kan finde i byen. Det berømte sted er så meget et in-sted, at man ville ønske, at væggene kunne fortælle om de mange kendte, der har været der. Stedet serverer – med stolthed – italienske kaffevarianter og - Mamma Mia! – ægte italiensk is, paninis og lækre kager. I vil opleve mange lokale modeklædte på Da Matteo; in-stedet i Gøteborg.

Two Little Birds er en økologisk café med tydelige miljøbevidste holdninger. Her er genbrugsmøbler, udsøgt 70’er tapet og skiftende kunst- og kunsthåndværkudstillinger.

De lokale favoritter – lige rundt om hjørnet

Café Kanold er simpelthen svaret på enhver choko-mans dybtfølte drømme. Deres hjemmelavede chokolader er virkeligt eventyrlige, og helt umulige at komme uden om. Den mørke ostetrøffel og den salte chokoladekaramel er stærkt vanedannende. Så er I advaret! Den varme chokolade drik er nærmest legendarisk og stedets is med varm chokolade sauce skaber kaos – hvis den er udsolgt. Sågar sandwichs og kaffen er et trækplaster. Prøv Café Kanold – og I er solgte!

Café Kringlan er lige til, hyggelig og hjemlig; næsten som at sidde i dagligstuen hos nogle af indbyggerne i det charmerende, brostensbelagte Haga kvarter. Her kan I virkeligt opleve, hvad svenskernes berømte fika i bund og grund handler om: Kvalitetstid og afslapning – over en kop kaffe og hjemmebagt kage.

Tips?

Er I tosset med is? I går helt amok over is med chili og chokolade, blåbær ostekage, safran og honning, polka-bolsje eller texas-karamel hos Lejonet & Björnen, en café og isbar skabt af et par geniale is-freaks fra Gøteborg. I kan vælge mellem 30 forskellige is og sorbet varianter. De fleste kommer mere end 1 gang ……

Caféliv i Göteborg, Foto: Nicho Södling

Anbefalede aktiviteter