Bed & Breakfast

Del artiklen her

Indenfor i de private hjem er der mulighed for at du virkelig kan møde de åbenhjertige svenskere på hjemmebane. BedogBreakfast – ”Rum och Frukost” på svensk – er både en velfungerende måde at overnatte på og en god mulighed for at opleve ægte svensk hverdagskultur og gæstfrihed.

De privat drevne B&B bliver en stadig mere populær overnatningsform på ferier i Sverige. I finder typisk B&B i Sverige ude i landdistrikterne og i landsbyerne, hvor mange landbrugere har omdannet dele af gården til værelser eller lejligheder, og nu driver B&B som supplement, eller ligefrem alternativ, til landbruget.

Ofte vil I finde skilte langs landevejen med ”B&B”, ”Rum & Frukost” eller ”Rum ledigt”, men langt de fleste udlejere har en hjemmeside, hvorfra man – gerne via e-mail – kan bestille på forhånd. Og det er en god idé, for i højsæsonen og omkring de mest populære højtider og weekends er der stor efterspørgsel, især da mange ”B&B” steder har fået stamkunder, der kommer igen år efter år.

Velfungerende B&B i Sverige – til en god pris

B&B er en overordentligt velfungerende måde at overnatte på, både en enkelt nat og flere samlede nætter; ofte er der en prisfordel ved at bo flere nætter. Ligesom alt andet i det svenske samfund er B&B velorganiseret; f.eks. skal man ha’ brandmyndighedernes tilladelse til at drive B&B.

I kan roligt forvente at få et kvalitetsprodukt; der er rent, propert og ryddeligt. Man bor jo i udlejerens eget hjem, og møder udlejeren eller familien allerede ved ankomst. Mange steder bor man i relativt nye eller nyindrettede værelser, fordi gården eller husmandsstedet er bygget om til B&B.

De fleste tilbyder både 2-sengs værelser og familieværelser. Nogle værelser har eget toilet og bad, andre har fælles faciliteter, undertiden også køkken, sammen med de øvrige gæster. Det er forskelligt, og det er værelserne i reglen ofte – og det er netop charmen ved B&B i Sverige. Det er lokalt og autentisk!

Anbefalede aktiviteter