Kongelig morskab på børnenes slot

Kalmar slot - Børnenes slot

Del artiklen her

Om sommeren forvandles Kalmar slot til børnenes slot. Her kan alle børn følge med på skattejagt, møde en prinsesse, deltage i en spændende kamp og blive slået til ridder i riddersalen.

Børnenes slot er fyldt med aktiviteter både for store og små. Eventyret starter i samme øjeblik, de træder ind på borggården.

Slotskampen

I slotskampen kan du deltage i en storslået kamp, som begynder så snart, du har fået væbnerdragten på. Pludselig befinder du dig i begyndelsen af 1500-tallet og skal forsvare Kalmar slot mod fjenden. For at deltage i slotskampen, skal man være over 7 år.

Siden følger den ene udfordring efter den anden. Hvad siger fx du til at skulle besejre en drage, finde skatten som er gemt dybt inde i labyrinten eller flygte desperat gennem Gustav Vasas toilet? I slutningen af eventyret bliver du, iført den allersmukkeste dragt, kåret til ridder, hertug eller prinsesse ved en højtidelig ceremoni. Forældre og andet vedhæng må gerne følge med, men skal holde sig bag afspærringen.

Prinsesserundtur

Følg med slottets helt egen prinsesse på en guidet rundtur i slottet. Rundturen er for børn over 3 år.

Lær, hvordan du skal neje for dronningen, se hvordan prinsesser sover, og hvad kongefamilien spiser. Hvis du er heldig, viser prinsessen dig måske fangehullet. Men sig det ikke til nogen…

Vidste du at:

Kongelige børn i Europa ofte blev opdraget på deres eget slot, langt væk fra forældrene?

Prinser og prinsesser skulle lære at danse og spille på forskellige musikinstrumenter?

Børn drak øl og vin til maden i 1500-tallet?

Skattejagt

Prinsesse Anna Vasas skat er forsvundet, og slottets hofnar skal prøve finde den. Men først må han finde nogle ledetråde, og du skal hjælpe ham. Mon der er et skattekort? Sammen med hofnarren begiver du dig ud på en sjov og spændende skattejagt. Hvordan ser der ud på vejen rundt om slottets høje mure, og hvor mon skatten er gemt? Børn over 3 år kan deltage i skattejagten.


Vasaværkstedet

Har du lyst til kreative aktiviteter? I Vasaværkstedet er der meget at gå i gang med for børn i alle aldre (over 3 år). Du finder værkstedet i Borgstugan inde på borggården.

Slottets kammerpige er her også og viser blandt andet, hvordan du laver en tryllestav, folder og pynter en fe-hat og maler et riddersværd. Vil du hellere bestemme selv, kan du bare male på væggen, hvor dit maleri bliver en del af et stort kunstværk.

I tilslutning til Vasaværkstedet ligger børnenes egen slotsbutik. Her er kreativt legetøj og andre sjove sager. På visse tider af året findes dele af butikkens sortiment på slottet.

Entrépriser

Alla aktiviteter på børnenes slot indgår i billetprisen.

Læs om entrépriser her. Årskort gælder hele sommeren.

Åbningstider

Kalmar slot har åbent kl. 10-18 i sommersæsonen. Aktiviteterne på børnenes slot foregår indenfor disse åbningstider, men den sidste aktivitet lukker kl. 17. Se program for børne aktiviteter her.

Sultne forældre og lækkersultne børn

I caféen kan du få sandwhiches, kolde drikke, varme retter, hjemmelavet is, kaffe, kager og bagværk. Caféen har samme åbningstider som slottet. Om aftenen åbner slottets restaurant Matrummet, hvor der serveres en fin smagemenu. Læs mere om Slotts restauranten Kalmar.

Informationer

Åbent i sommersæsonen
Alle dage
10-18
Café
Ja

Informationer

Læs mere

Inspiration fra

Kalmar slot - Børnenes slot