Dejlige Caféer i Sydsverige

Del artiklen her

Måske kender du udtrykket “fika”, som er en hjørnesten i svensk kultur. Egentlig betyder det blot at tage en pause – men der hører kaffe og kage, eller en bolle til. Nogle vil måske sige, at fika ligefrem er den svenske nationalsport. Uanset bør du følge trop når du er i Sverige – forkæl dig selv ved de mange dejlige caféer.


Gode tips til caféer, bagere og konditorier

Når man er i Sverige må man jo gøre som svenskerne. Når det gælder ”fika” så er det slet ikke så svært – tværtimod er det en stor fornøjelse. I bund og grund er en fika blot en lille pause, men en pause der helst skal holdes med noget sødt til – oftest diskes der op med kaffe og kage, eller en bolle, og måske flere slags småkager. Svenskerne fikar mindst én gang om dagen, men allerhelst flere gange.

Når nu fika nærmest er en ”nationalsport”, så er attraktive steder at tage en lille fika naturligvis heller ikke svære at finde. Konditorier eller velassorterede bagerforretninger/ caféer er at finde i selv de mindste svenske byer, men man kan såmænd også sagtens tage en fika med medbragt termokande, boller eller kage under et træ i skoven, på en sten i skærgården eller på broen ved en lille skovsø.

Husk endelig - mindst én enkelt gang - under jeres ferie i Sverige at tage en fika på et af de mange skønne konditorier. Besøg for eksempel konditoriet Olof Viktors lidt uden for Ystad i det sydvestlige Skåne. Der er naturligvis uendeligt mange gode café-bagerier og konditorier spredt udover hele Sverige; her nedenfor har vi samlet en liste med et lille udvalg du kan vælge imellem.

“Nyd livet – tag en fika!”

Kullen i Skåne

Her finder du den kendte kaffestue med de mange navne – “Flickorna på Skäret”, Systrarna på Skäret”, ”Lundgrens kaffestuga”. Indbegrebet af traditionel svensk kaffe-hyggge (”fika”): Flickorna Lundgren


Kristianstad

Conditori Duvander er et ægte konditori med et komplet sortiment, tilberedt af 100% ægte kvalitetsråvarer – stedet for dig, der kan smage forskel!


Malmø

Nyd fuglekvidder og ro i en dejlig have bagved Malmøhus Slot! Her er duft af blomster, nybagte boller og nymalet kaffe: Slottsträdgårdens kafé

Endnu en lækker café og bager i hjertet af Malmø. Her er nærmest alle sags lækkerier – også noget du kan tage med hjem til dit køkkenskab: Systrar & Bröder

Et vaskeægte kafferisteri, hvor udsøgt kvalitet, smag og helhedsoplevelse er I fokus. Læg endelig vejen forbi Lilla Kefferosteriet i Baltzarsgatan.

Umiddelbart ved stortorvet i Malmø finder du Café Mäster Hans, der byder på konditori og bageri, samt andre lækre café-delikatesser. Fra april til oktober kan du nyde udeservering i det stemningsfulde bymiljø.

Hollandia er Malmø´s ældste konditori, hvor kundskaberne er gået i arv fra hver konditor til den næste generations arvtager. Stilfuldt, klassisk og hyggeligt – i Södra Föstadsgatan 8.


Lund

Gräddhyllan Café i hjertet af det centrale Lund er det perfekte sted at nyde en kop kaffe med kage – ”fika” – midt på en shopping-dag, eller bare for hyggens skyld. Her drives også en fin restaurant og hotel.

Mormors Bageri har nydt stor popularitet og succes siden opstarten, og er nærmest blevet en hel institution i Lund. Kig forbi! - ”Mormor” har alt i kager og lækkert bagværk.


Helsingborg

Kig indenfor på Ebbas Fik i Helsingborg og hyg dig med det unikke 50er-Rock tema, mens du nyder en lækker kage eller nybagt bolle til din kaffe.

Fahlmans i Helsingborg er et bageri og konritori baseret på godt håndværk og nytænkning. Her er der siden 1914 kreeret alle slags bagværk og lækre konditorkager med stolte traditioner.


Klågerup i Skåne

Vismarlövs Café& Bagarstuga er rigtig ”fika-perle”! I et afslappende miljø kan du nyde økologisk gourmet-kaffe sammen med en kage eller lækkert brød fra det store udvalg.


Gøteborg

Da Matteo er en virkelig lækker modern café, hvor der ikke gås på kompromis med hverken kvaliteten af råvarer eller håndværksmæssig tilberedning. Udsøgt lækkert!

Da Fröken Olssons Kafé åbnede i Gøteborg i 1985 blev det hurtigt et populært mødested. Kig ind og nyd god stemning, dejlig kaffe og lækre kager.


Stockholm

Den stockholmske café Konditori Vete-Katten har plejet stolte traditioner siden 1928, og byder i dag på både bageri, konditori, chocolatiér og kold delikatesse-afdeling.

Anbefalede aktiviteter