Unik østerssafari

Lysekil

Del artiklen her

Elge, skærgårde og uberørt natur er tre af Sveriges store varemærker. Men befinder du dig ved Vestsveriges kyst er østers- og muslingefangst en uundgåelig oplevelse. Her finder du blandt andet Lysekils Østers og Muslinger, der tager dig med ud på østerssafari.

Enestående muslinger

Duften af frisk tang og den hyggelige lyd af fiskekutterens klukken. Det er, hvad der møder tilkomne, der vil ud på safari i skærgården ved Lysekil. Den rustikke jolle fra 1952 med navnet Signe, tager gæsterne ud til stedet, hvor muslingerne bliver dyrket. Her fortæller indehaveren Lars Marstone eller én af hans medhjælpere om dyrkningen og høstningen af de helt enestående muslinger. Der er altid rigeligt med smagsprøver på båden af den friske fangst.

Den svenske østers

Lidt væk fra området med muslinger ligger en af de få østershabitater. Stedet er vært for den berømte og eksklusive østersart Ostra Edulis, som går under det mere mundrette navn ”den Svenske Østers” – og det er ikke for ingenting, at den har fået det flotte tilnavn. Her er der igen mulighed for at blive beriget med viden og prøvesmagning.

Efter safarien lægger båden til kajs, og dagens høst bliver taget med ind på land, hvor gæsterne får mulighed for at smage de tilberedte specialiteter. En unik oplevelse for hele familien.

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Kontakt

0046(0)706400447
E-mail os
Website