Svenske musikfænomener på den store verdensscene

Del artiklen her

Svensk pop høres hvert minut døgnet rundt overalt på kloden, og tidligere tiders ikoner – og idoler – som ABBA, Cardigans, Ace of Base og Roxette er fortsat umådelige populære, Og lige så svenske som ”köttbullar” og IKEA! Deres popularitet er også enorm blandt dem, der end ikke var født, da grupperne havde deres første hits. Den seneste bølge af svensk musikkultur med navne som Robyn, Lykke Li, Swedish House Mafia, the Knife og mange andre demonstrerer bare, at den fænomenale svenske musik ikke bare er en døgnflue eller en tilfældighed.

Thank you for the music!

Sverige fortsætter med at skabe kunstnere, hvis musik sælger milliarder af CD’er og downloads verden rundt; det er kunstnere, hvis koncerter bliver udsolgt på få timer Sådan som Swedish House Mafia gjorde på deres seneste verdens turné. Eller som Robyn, der efter at have optrådt i de store verdenskendte TV-shows blev et tophit i land efter land.

Man kan passende spørge sig selv: Hvor får de det fra? Er det mon noget, de kommer i vandet i Sverige?

Prøv selv at opleve jeres svenske yndlingskunstner på hjemmebane. Ta’ til Sverige for at se – og lytte – mere!

Svenske grupper og sangere hitter igen og igen

ABBA var bare ”supertrouper” dengang tilbage i 70’erne og de tidligere 80’ere. Og kendsgerningen er, at de formentlig er ligeså berømte i dag, som de var den gang. I kan rent faktisk komme med på en ABBA byrundtur, arrangeret af Stockholms Stadsmuseum og besøge steder, der har spillet en rolle i Abba historien.

Måske kan vi om nogle årtier komme med på lignende ture i fodsporet på Robyn, Swedish House Mafiaeller Lykke Li i Stockholm. Eller måske med på en Soundtrack of our Lives tur i Gøteborg. Eller måske endda komme med en tur i hælene på Cardigans i Malmø.

Hvis I nu sidder og savner omtale af lige netop jeres svenske musikfavorit – og der er mange af dem, så det gør I måske nok – så kan I klikke ind på Sweden.se eller Swedish Music, hvor I kan finde masser af oplysninger om og høre nyere svensk musik.

Hør musikken live

Stockholm, Gøteborg og Malmø, Sveriges tre største byer, har alle tre et stort live musik miljø. Her kan I opleve alle slags live musik i både de små intime klubber og på de store koncertscener. Hvis I vil ha’ overblik over, om netop jeres svenske favorit kunstnere optræder under jeres næste ferie eller besøg i Sverige, kan I finde bl.a. oplysninger om turnér og koncerter på songkick.com.

Anbefalede aktiviteter