Hyggelige badestrande

Kullen Mölle

Del artiklen her

Ved foden af Kullen, finder du den pittoreske fiskerby og strand, Mølle. Hyggelige små gyder, en romantisk lystbådehavn og mange caféer, restauranter og butikker, hvor du finder kunsthåndværk lavet af de lokale.

Fra fiskeleje til syndigt badeområde til fiskeby med kultur, natur og god mad

Byen Mölle var omkring år 1900 internationalt kendt for det meget frigjorte badeliv og derfor en populær destination for mandlige og kvindelige turister fra for eksempel København og Berlin, som gerne ville bade sammen – ellers nærmest uhørt på den tid. I dag har den gamle ”syndens by” nærmest fået en renæssance som turistmål og er især en afholdt destination for dem, der skal videre til – eller kommer fra – naturområdet Kullen. Den yderst charmerende og naturskønne placering, ved foden af bjerget Kullen (”Kullaberg” på svensk), gør også byen til en populær besøgshavn for danske, og andre, lystsejlere i Kattegat. Fra Mölle kan man desuden om sommeren tilslutte sig arrangerede bådture til Kullen.

Mölle, Foto: visitskane.com

I dag har den gamle ”syndens by” nærmest fået en renæssance som turistmål og er især en afholdt destination for de, der skal videre til – eller kommer fra – naturområdet Kullen.

Udover en enestående, smuk natur og spændende kulturhistorie, kan du besøge Mölle krukmageri, som har eksisteret siden slutningen af det sidste århundrende. Krukkemageriet er åbent stort set alle dage året rundt.

I det gamle krukkemageri er der også en hyggelig café, hvor du kan få lidt lækkert til kaffen.
Engang i mellem er der små arrangementer med musikere fra både nær og fjern. Du kan holde dig opdateret om dette i krukkemageriets nyhedsbrev.

På Kullens vestlige kyst ligger den lille hyggelige og stemningsfyldte by Ransvik, hvor områdets - og især Mölles - historie bliver nærværende. Kig endelig indenfor på den lokale café, Ellens Café, hvor væggene prydes af de sort-hvide fotografier fra bademiljøet i det tidlige 1900-tal.

Anbefalede aktiviteter