Svensk mode – lige nu

Del artiklen her

På trods af at de er aldeles mode- og trendbevidste, har svenskerne en meget praktisk tilgang til tøj og beklædning. Når de klæder sig pænt på, glæder de sig ikke alt for pænt på! Og der er ikke voldsomt forskel på, hvordan man går klædt på arbejde, i fritiden og til fest.

Kvinden, der ved, hvad hun taler om

Cia Jansson, moderedaktør og kreativ direktør på Elle: “Mange af Stockholms designere har deres egne forretninger, hvor man kan se og opleve hele deres kollektion. Det gælder f.eks. Rodebjer, Whyred, Nakkna, Fifth Avenue Shoe Repair,Carin Wester, Anna Holtblad, juveler designerne David & Martin og mange andre. Selvfølgelig er Acne flagskibet; de har jo bevist, at det er muligt at skabe et brand på de internationale markeder, baseret på en jeans-kollektion. Cheap Monday er et andet fænomen, med deres Weekday forretninger. Og man skal ikke glemme store etablerede mærker som Filippa K, Tiger of Sweden og J. Lindeberg, og selvfølgelig H&M, der bare findes overalt”.

Trendskaberen

Trendskaber Elin Af Klintberg, chefredaktør på Plaza Magazine og Plaza Deco; “Mine svenske favoritmærker er Acne, Rodebjer, Whyred, Fifth Avenue Shoe Repair, H&M og COS”.

Manden med smag

Svenske mænd er kendt for god smag, og en af dem, der virkelig kender herremoden i Sverige, er Peter Lilliehöök, chefredaktør på Chief of Connoisseur Magazine. Peter anbefaler: “Mærker som J. Lindeberg og af Klercker. Og Linnea Braun laver pæne skjorter. Mit favoritmærke i svensk herremode lige nu? Formentlig Nikolaj d'étoiles. Og så er jeg selvfølgelig stor fan af jeans som Nudie og Acne. De er mærker med en rigtig god pasform”. Hvis han vil finde klassiske mærker, der afviger lidt fra de nutidige trends, handler Peter i reglen på Södermalm hos Herr Judit og Grandpa.

I kan ikke rejse hjem uden …

Martin Bundock fra det førende PR firma A.World.Beneath opremser følgende mærker som de absolut hotteste i den svenske modeverden: Denim Demon, NEUW, Denim is Dead, Nudie, Acne, Hernandez Cornet, Altewai. Saome, Local Firm, Nhu Duong og selvfølgelig Swedish Hasbeens og Rodebjer.

Anbefalede aktiviteter