Stormagasinerne i Stockholm

Del artiklen her

Selvfølgelig ligger stormagasinerne midt i centrum i Stockholm. Hurra for det! Her kan I få alt under et tag – ja, faktisk under tre tage. Det er et paradis for enhver med et stort, men dovent shopping-gen. Drottninggatan ligger klods op af med små specialbutikker, store mærkevareforretninger som H&M og Zara, butikker med svenske design og mærkevarer og stort set alle mulige andre butikker værd at nævne indenfor detailhandel. Læg vejen forbi Designtorget på Sergels Torg; her sælges designer køkkengrej og andre slags ting til hjemmet, som man bare ikke kan leve uden; alt sammen skabt af fremstormende nordiske designere, hvis design I får svært ved at finde andre steder

NK – Nordiska Kompaniet

NK stormagasinet på Hamngatan midt i centrum er stedet, hvor de bedrestillede stockholmere gør deres indkøb. Over hele 4 etager i en af Stockholms mest imposante bygninger er det stilfulde NK fyldt med svensk og international mode, design, elegante interiørvarer, kosmetik, sko; ja, alt – med en vis stil - hvad hjertet kan begære. Nede i kælderen finder I unikt svensk og nordiske glaskunsts, krystalvarer og lækkert køkkengrej. NK rummer også ”shops i shoppen” fra flere velkendte svenske designklassikere for begge køn som f.eks. Gant og J. Lindeberg og skandinaviske favoritter som Fillipa K. Acne og Tiger.

PUB

PUB på Drottninggatan er Stockholms ældste stormagasin med en historie, der strækker sig helt tilbage til 1882. Der er nu ikke meget 1882 over stedet mere; det er et smart og moderne stormagasin med fokus på svensk / skandinavisk design i klokkeklar Stockholm stil. På 2. sal kan I finde design fra kendte svenske modesignere og modehuse som Carin Wester, Dagmar, Fifth Avenue Shoe Repair, Hope, Minimarket og Whyred. Læg gerne vejen forbi R.O.O.M på 3. sal, hvor I kan finde det seneste nye indenfor for møbler, indretning og køkkengrej.

Åhléns stormagasin

Åhléns i Stockholms centrum ligger lige på hjørnet af Drottninggatan og Hamngatan, og er et af den salgs stormagasiner, der sælger absolut alting – fra et stykke håndsæbe til designer kunstglas. Åhléns er stor på både international og svenske mode, skønheds- og kosmetikprodukter. Hold godt øje med deres egen mærkevarer indenfor husholdning og køkkengrej; det er kendte for både god kvalitet og god pris. Og åbningstiderne er enhver shoppingturs redning: Åhléns har åbent til kl. 21.00 på alle hverdage.

Drottninggatan er formodentligt Sveriges travleste og mest gesjæftige gade; udover de mange butikker har gaden masser af caféer og restauranter med udendørs servering om sommeren, både på gaden og i hyggelige gårdmiljøer. I kan læse meget mere om shopping i Stockholm her

Anbefalede aktiviteter