Vinterdæk

i Sverige

For mange er en kør-selv-ferie til Sverige det perfekte valg. Det giver dig optimal frihed over din ferie, det er billigt, og der er ikke så langt til Sverige. Du får uden tvivl en dejlig skiferie, hvis du tager på kør-selv-ferie til Sverige. Der er dog nogle ekstra ting, du skal være opmærksom på, hvis du vælger at køre selv. Det drejer sig blandt andet om vinterdæk og andet udstyr, du skal have med. En skiferie involverer naturligvis sne, og derfor skal din bil være klar til en stor mængde sne. herunder har vi samlet nogle af de vigtigste råd og ikke mindst reglerne om vinterdæk, så du er helt klar til at køre på skiferie i Sverige.

 

Regler om vinterdæk

I Sverige er der nogle andre regler for vinterdæk, end du er vant til i Danmark. For eksempel er det påbudt at køre med vinterdæk i perioden fra 1. december og frem til 31. marts. Det samme gælder, når vejene er våde, eller hvis temperaturen rammer 0 grader eller derunder. Du skal desuden også have vinterdæk på, hvis der er sne eller is på vejene. Det er vigtigt, at vinterdækkene er M+S mærkede, og de skal have minimum 3 millimeters mønsterdybde. Hvis du har anhængere eller kører i et tungt køretøj, skal du også have vinterdæk på.

 

Andre huskeregler til skiferien

Når vinterdækkene er i orden, er der andre ting, du skal huske, hvis du selv kører på skiferie i bil. Selv om det ikke er påbudt, er det en god idé med snekæder, så du er på den sikre side. Derudover er det en god idé at have en skovl med, så du kan grave dig selv fri, hvis nu et hjul skulle komme til at sidde fast – og med Sveriges smukke og vilde natur er det ikke helt utænkeligt.

Skiløb

Åre Billingens Vasaløbcenter Björkliden Branäs Falköping Hovfjället Idre Fjäll Isaberg Kläppen i Sälen Lofsdalen Mullsjö Alpin Orsa Grönklitt Riksgränsen SkiStar Sälen Stöten i Sälen Ulricehamn Vallåsen Vemdalen