i smukke Sverige

Kør-selv-ferie

Sverige har det hele. Du kan finde over 500 aktiviteter til både børn og voksne, og desuden findes der mere end 200 skisportssteder. Alt i alt vil du have svært ved at kede dig på en skiferie i Sverige. Der er masser af aktiviteter til både dig og familien. Det perfekte sted til din næste ferie.


Kør-selv-ferie i Sverige

Med en kør-selv-ferie til Sverige kan du få lov til selv at vælge. Du bestemmer, hvornår du vil køre. Du bestemmer, hvor mange stop der skal være på vejen. Og du bestemmer helt selv, hvilke aktiviteter der er perfekte til dig og din familie. Har du små børn med, findes der masser af skisportssteder med aktiviteter til de mindste. Er du sammen med en hel gruppe unge mennesker, der trænger til en pause fra studierne, findes der også den perfekte destination til jer.  


Nyd Sveriges smukke natur 

Måske er du typen, der vil nyde Sveriges smukke natur. Sverige er et stort land med masser af smukke øer, vandreruter og ikke mindst skisportssteder, der alle sammen har en smuk og unik natur. Du kan nyde udsigten på toppen af bakken, inden du suser ned af den med høj fart.
 En kør-selv-ferie er den ultimative form for frihed. Og med en kør-selv-ferie til Sverige får du masser af frihed til at planlægge en ferie efter dine behov. Samtidig er der ikke langt til Sverige – det er den ultimative destination for en skiferie, hvor I selv kører.

Så vælg et af de mange tilbud, pak bilen og kør af sted mod smukke Sverige. Sverige er et familievenligt land, der er perfekt til børnefamilierne. Sikkerheden er helt i top, og så er det jo ikke skidt, at børnene kan sove hele vejen op i bilen, så de er friske til en skiferie fyldt med sjov, ski og smuk natur.


Pas på de større dyr langs vejen

Vær opmærksom på dyr som rener og elge. Især i morgen- og aftentimerne er de på farten, og i særligt hårdt vintervejr trækker de ud mod de åbne vejområder. Og de kender ikke færdselsreglerne! Der er ingen grund til at være hysterisk forsigtig, men vær opmærksom, hvis I kører gennem skov eller hvis I ser en flok dyr tæt på vejen. Påkørsler sker heldigvis meget sjældent.


Vinterdæk er obligatoriske - Når der er "Vinterføre"

Det er påbudt at køre med vinterdæk i Sverige i perioden 1. dec. - 31. marts. Påbuddet gælder, når der er "vinterføre"; d.v.s. vejene er våde, temperaturen er 0 grader eller under eller når, der er sne og is på vejene. Omkring vinterferien vil der være sne! Så det kræver vinterdæk! Det svenske færdselspoliti er meget opmærksomt på korrekt brug af vinterdæk.Det er tilladt at køre med pigdæk - i så fald på alle bilens hjul - i perioden 1. okt. - 30. april, men ikke obligatorisk. Vær opmærksom på, at de lokale kommunale myndigheder kan fastsætte regler for, hvor det ikke er tilladt at køre med pigdæk.Det er ligeledes tilladt at køre med snekæder, men ikke obligatorisk; snekæder må kun benyttes, hvis de ikke ødelægger vejen.

Skiløb

Åre Billingens Vasaløbcenter Björkliden Branäs Falköping Hovfjället Idre Fjäll Isaberg Kläppen i Sälen Lofsdalen Mullsjö Alpin Orsa Grönklitt Riksgränsen SkiStar Sälen Stöten i Sälen Ulricehamn Vallåsen Vemdalen