Træning eller hygge i vinterlandskabet

Tag på langrend

Sverige byder på mange gode langrendsdestinationer, som både har langrendsruter til dem der ønsker en effektiv træning, samt til dem som ønsker en ferie på ski, hvor samvær og naturoplevelser er i højsædet.

Alsidig træning

Vil du udfordre din form maksimalt, så kan du træne til verdens ældste skiløb, Vasaløbet. Det 90 kilometer hårde Vasaløb tester din styrke på lige fod med et marathon. Men langrendssporten er meget mere skånsom for knæ og ben end et marathon. 

På de officielle Vasaløbscentre på eksempelvis Billingens Vasaløbcenter, Idre Fjäll eller X-country Center ved Lassalyckan i Ulricehamn, kan du skærpe din langrendsform og træne med erfarne skifolk. Vil du bide etapen over i mindre dele, kan du prøve ruten fra Orsa Grönklitt, 20 kilometer fra Vasaløbets målstreg.

Naturoplevelser og hyggestunder

Er I mere til en hyggetur ud i snelandskabet, så er det bare om at pakke tasken med madpakker og termoflaskerne med varme drikke og komme afsted. Hyggelige naturoplevelser venter forude, når I tager på langrendsudflugter. En ferie på langrend er en oplagt måde at skabe samvær og oplevelser for hele familien. Har I helt små børn, så kan de sidde trygt og godt i pulken. 

Den perfekte afslutning på en dag i sneen er at samles til afslapning foran den knitrende pejs. 

Find inspiration til din langrendsferie her på siden.

Anbefalede langrendsområder

Billingens Vasaløbcenter

Kun 4 timer nord for Malmø finder du Billingen, som er et Vasaløbcenter med kilometervis af skispor, slalombakke midt i byen, skøjtebane under åben himmel og Sveriges bedste eventyrbad. Billingen er et ægte vinterparadis. Her er der alt, hvad du behøver for at hele familien skal få en uforglemmelig vinterferie. Billingen ligger i Skövde i Vestsverige og er mest kendt for sit Vasaløbcenter og de prima muligheder for langrend.

Guides til den bedste tur

Gode råd til din langrends skiferie