Langrend i Sverige

Få hyggen helt ind under huden

Pulsen op, tempoet ned - skiferie er mange ting. Det er måske ikke det første, man tænker på, når man forestiller sig en afslapningsferie. Men vi vil alligevel slå et slag for, at man bør overveje en skiferie, når der skal en planlægges afslappende vinterferie.  Langrend er desuden en skisport, hvor alle kan være med. Det kan enten foregår i adstadigt tempo eller med høj puls hvis man er til det. Sverige byder desuden på mere end 3800 langrendsspor, så uanset om man er til dybe skove eller bjergtagende fjelde er man sikret magiske naturoplevelser. At stå på langrend er en helt særlig form for skisport. Nærmest en form for naturterapi. Og så er det enormt hyggeligt - både alene eller sammen med andre.  Når man står på langrend, bruger man en masse muskler, som normalt ikke er i brug. Pulsen kommer op og  kroppen belønner med endorfiner og efter en dag med frisk luft og motion, sover man helt fantastisk.  

#detherersverige

Anbefalede langrendsområder

Det her er Sverige

200+

skiområder

3800+

langrend

500+

aktiviteter

150+

snedage

Billingens Vasaløbcenter

Kun 4 timer nord for Malmø finder du Billingen, som er et Vasaløbcenter med kilometervis af skispor, slalombakke midt i byen, skøjtebane under åben himmel og Sveriges bedste eventyrbad. Billingen er et ægte vinterparadis. Her er der alt, hvad du behøver for at hele familien skal få en uforglemmelig vinterferie. Billingen ligger i Skövde i Vestsverige og er mest kendt for sit Vasaløbcenter og de prima muligheder for langrend.

Guides til den bedste tur

Gode råd til din langrends skiferie

Ulricehamn

På Lassalyckan i Ulricehamn i Vestsverige, kan I finde løjper, der passer til alle typer langrendsløbere - lige fra eliteudøvere til børnefamilier.

 

Lassalyckan har et let langrendssystem med 3 forskellige præparerede løjper: en gul på 5 km, en grøn på 10 km og et elitespor på 15 km. De tre løjper er praktisk forbundne på en dele af ruten. Desuden er der et belyst spor på 3,4 km, som dækkes med sne fra snekanoner fra marts til december.

 

Her er også gode muligheder for pauser med lidt varmt at drikke og for at grille pølser. Ved området fem rastepladser kan I tænde op og grille pølser eller bare nyde den medbragte madpakke.

Den korte vej til Sverige

  • Nyd en behagelig pause
  • Tid til at nå en dejlig kop kaffe
  • Overfarten tager kun 20 minutter
  • Shoppen om bord er altid åbent

Rejs til Sverige med Scandlines

Rejs til Sverige med Scandlines

Læs mere på Scandlines.dk »