Snegaranti i Sverige

Snegaranti

Del artiklen her

En skiferie uden sne er der grundlæggende ikke så meget sjov ved – og det er slet ikke sjovt at betale for noget, man ikke får! I Sverige kan du være så godt som sikker på, at du og familien får stået en masse på ski – ”Snegarantien” giver en god fornemmelse.

I Sverige er der gennem hele sæsonen en meget høj grad af snegaranti på grund af skisportsstedernes placering oppe i fjeldene. Snegarantien på de svenske skidestinationer er faktisk så stor, at mange steder har en officiel ”snegaranti”, der i mange tilfælde gælder fra omkring midten af december til slutningen af april måned.

Det naturlige snefald i Sverige er som regel godt og pålideligt, og ofte kan du i Sverige stå på ski i dyb nyfalden sne – mens du nyder solens stråler – dét er livet

Snegarantien er en indikation på, at du kan være næsten helt sikker på, der vil være sne på din og familiens skiferie til Sverige, og at I kan få stået en masse på ski – alt andet ville jo, naturligvis, være ret kedeligt. Med snegarantien garanteres der i reglen for, at et vist antal alpine pister og et vist antal km. langrendsløjper er åbne og farbare. Det nærmere antal varierer selvfølgelig fra destination til destination for faciliteterne er jo forskellige.

Det naturlige snefald i Sverige er som regel godt og pålideligt, og ofte kan du i Sverige stå på ski i dyb blød nyfalden sne, mens du nyder solens stråler. Dét er livet!

Husk forresten, at du til enhver tid kan klikke dig ind og se snestatus på de svenske skidestinationer her.

Heldigvis er det meget sjældent, at snegarantien bliver aktuel og resulterer i refundering af indbetalte beløb for indkvartering, liftkort og skileje med mere eller i kompensation og alternativ ferieunderholdning, såfremt I allerede skulle have ”taget hul” på ferien.

Snegarantien giver tryghed

At mangle sne på skiferien vil naturligvis være fantastisk ærgerligt, men snegarantien giver tryghed, når du bestiller familiens ferie, selvom den meget sjældent træder i kraft, især hvis I ønsker at bestille i god tid i forvejen.

Kan stedet ikke leve op til sin garanti, har I som kunde ret til at afbestille opholdet, dog tidligst 2-3 dage før planlagt ankomst, og få refunderet hele det indbetalte beløb for indkvartering, skileje, liftkort og skiskole. Du kan nemt klikke dig ind på de enkelte ski-destinationers hjemmesider for at se detaljerne mht. snegarantien på stedet.

Snegarantien er en betryggende sikkerhed for, at uheldigt vejrlig i ekstreme tilfælde måske nok kan koste årets skiferie, men at pengene ikke går tabt.

Bedst af alt er dog, at snegarantien kun meget sjældent træder i kraft. Vintervejret i Sverige er ganske enkelt fantastisk til skiferie!

Anbefalede aktiviteter