Rejs let og bekvemt over vandet

Rejsen til Sverige

Del artiklen her

Det er nemt at komme til Sverige. Det er kun en lille smule vand, der adskiller vores to nordiske søskendelande, og det er der heldigvis færger, som kan klare. Både fra Jylland og Sjælland.


Scandlines

Scandlines blev grundlagt i 1998 og er et af Europas største færgerederier. Scandlines sejler mellem Helsingør og Helsingborg i stort døgnet rundt, og overfarten tager kun 20 minutter.

Fra Helsingør kommer du hurtigt og billigt til Sverige. Scandlines bilfærger til Helsingborg sejler stort set hele tiden; døgnet rundt er der 3-4 afgange i timen. Overfarten tager kun 20 minutter; men det er tid nok til en kop kaffe eller lidt taxfree indkøb.

Scandlines mellem Helsingør og Helsingborg sejler i kølvandet på århundredes både, skibe og færger, der har krydset Øresund i fast rutefart netop her på Sundets absolut smalleste sted. Ruten mellem de to Øresundsbyer er den klassiske måde at komme til og fra Sverige på. På bare 20 minutter er I ovre og kan køre videre ud på det veletablere svenske motor- og hovedveje til ferieoplevelserne; fra Helsingborg ligger hele Sverige åben for jer. Turen med Scandlines er som at tage metroen; 4 overfarter i timen, meget kort ventetid i færgehavnen og en supereffektiv trafikafvikling, der lader jer komme nemt ombord og fra borde igen.

Læs mere og book din rejse på scandlines.dk


Stena Line

Stena Line er et verdens førende færgerederier og har hele 22 ruter i Skandinavien, Storbritannien og de baltiske lande. I Danmark har Stena Line to ruter, der tager dig hurtigt til Sverige, mens du bare slapper af og nyder rejsen. Den ene rute går fra Frederikshavn til Göteborg, som er Sveriges næststørste by med over en halv million indbyggere. Denne tur tager cirka tre timer og kan gøres for helt ned til 99 kroner tur/retur samme dag. Der er normalt fire afgange om dagen, og man kan naturligvis få bilen med fra 390 kroner. Stena Line sejler også fra Greenaa til Varberg, der ligger sydligere end Göteborg og således giver hurtigt adgang til Skånes mange byer og flotte natur. Denne afgang tager også cirka 3 timer, og der er normalt to afgange om dagen.

Læs mere og book din rejse på Stena Lines ruter i Danmark

Anbefalede aktiviteter