Årets skiferie i Sverige er for mange også årets allermest aktive ferie.

Mad og drikke i Sverige

Del artiklen her

I får masser af frisk luft, masser af aktivitet på pister og løjper, og et væld af oplevelser ude i den storslåede svenske natur. Ingen tvivl om, at I bliver sultne! Rigtigt sultne! For på vinterferien bliver der brugt rigtigt meget energi!

Vælger I vinterferie i hytte eller lejlighed, er det i reglen ”på egen kost”. Hytter og lejligheder er altid velindrettet med moderne køkkenfaciliteter, så I selv kan kokkerere lige fra det mest basale til store imponerende menuer.

Alle vintersportssteder har velassorterede supermarkeder og andre fødevarebutikker, hvor I kan få alt hvad I behøver. Sverige har meget liberale åbningstider, så f.eks. har supermarkeder ofte åbent helt til kl. 21.00 – også i weekenden. I kan selvfølgelig også tage yndlingsmaden og de mest nødvendige ingredienser med hjemmefra.

NOK AT VÆLGE IMELLEM

Bor I på hotel eller pensionat, er der altid en stor og mættende morgenbuffet med alt, hvad der til hører. Både på hoteller med restauranter og på vintersportsstedernes mange forskellige spisesteder serveres der aftensmåltider, der kan fylde depoterne efter dagens anstrengelser.

Der er nok at vælge i mellem – på de mindre skisportssteder nok lidt færre spisesteder end på de store – og udvalget strækker sig fra fastfood-restauranter over familierestauranter med særlige børnemenuer til gourmetrestauranter. Ingen steder behøver I at gå sultne fra bordet!

Svensk Pølseret i Stöten, Foto: Stöten

Sørg for at holde pauser i løbet af dagen! Mange steder ude på løjper og pister er der kaffestuer og caféer, der serverer lette måltider og varme drikke. Og varm kakao og friskbagte vafler med syltetøj hører ligesom til på en vinterferie i Sverige.

Varm kakao og friskbagte vafler med syltetøj hører ligesom til på en vinterferie i Sverige.

Ta’ en solid madpakke med som frokost, eller køb et ordentligt måltid mad midt på dagen – og supplér med både lidt nærende og lidt lækkert til pauserne undervejs. Man bliver altså sulten af at stå på ski!

Anbefalede aktiviteter