Kivik

Del artiklen her

Betagende, smukke strande, nationalpark, kunst og fiskeri- med æblet i centrum i Kivik

Saftige, sprøde Sverige

Æbleriget. Således kaldes Österlen i det sydøstlige hjørne af Skåne, og hovedstaden i æbleriget er det gamle, idylliske fiskerleje Kivik, der har udviklet sig til et lille ferieparadis på grund af områdets fine strande og – selvfølgelig – æblerne. Her er æbler ikke bare æbler. Det er en videnskab, en dyb passion og en levevej. Området omkring Kivik er både på grund af jorden og klimaet ideelt for æbletræer. I området vokser dyrkes mere end 70 forskellige æblesorter og på områdets man mosterier bliver de lækre æbler forarbejdet.

Et hus bare for æbler

En af de største mosterier er Kiviks Musteri, der drives af fjerde generation af familien Åkesson. Her venter forkælelse af både ganen og maven. Se den spændende udstilling på Äpplets Hus, hvor man kan lære om æblets historie, og få dig en æblemost – eller en cider med procenter til de voksne – mens I besøger fabrikken, som blandt andet leverede cider til Prinsesse Victorias bryllup med Daniel Westling.

Festival hylder æblerne

Siden 1987 har borgerne i Kivik hvert år fejret årets æblehøst ved et stort æblemarked i den sidste weekend i september. Festivalen er blever en stor attraktion og tiltrækker op mod 25.000 mennesker årligt. Æblemarkedet byder blandt andet på prøvesmagning af årets æblehøst, kåring af det største æble, æblekonkurrencer, levende musik, uddeling af årets guldæble og ikke mindst afsløringen af årets æblemaleri lavet af 35.000 æbler.

Læs mere om Skåne her

Anbefalede aktiviteter