Hvordan holder man

Den bedste Skiferie?

Del artiklen her

1.FREM MED IPAD OG YOUTUBE

Forbered børnene på skiferien ved at vise dem billeder og videoklip af familie og venners ture i sneen. Det giver dem et indtryk af, hvordan det er at holde ferie med sne, lifter og en masse aktiviteter udendørs.

2. PRØV SKIENE PÅ

Det er uvant pludselig at have ski spændt fast under fødderne, så hvis det er muligt, er det en god idé at øve lidt hjemmefra. Lån et par ski, lad børnene gå med dem, og lad dem vænne sig til fornemmelsen.

3. FØRST BØRNEBAKKEN…

Når I kommer til bakkerne, så tag det roligt. Det kan være en overvindelse pludselig at suse ned ad pisterne, så start roligt op og varm kroppen op til de nye udfordringer. Det gælder for børn, men også for voksne — og gør ikke som denne skribents far, som stolt startede på den røde bakke og brækkede benet ved første sving!

4. UDEN MAD OG DRIKKE

Det er vigtigt at få fyldt depoterne op, så tag en lille taske på ryggen og hav rigeligt med kiks, chokolade, frugt og drikkevarer med. Ellers risikerer børnene at brænde hurtigt ud.

5. SKISKOLE ER VEJEN FREM

Er det første gang, I skal forcere skibakkerne, så bør familiens mindste gå på skiskole, og de voksne bør købe lektioner med en privatlærer eller også gå på skiskole. Nå børnene ikke er på skiskole, men kører med mor og far, bør skiløbet leges ind. Børnene bliver let frustrerede, når mor og far prøver at ‘lege’ skilærere.

6. TRÆNING: GODT, MEN IKKE NØDVENDIGT

Det kan være fint at træne benene hjemmefra med forskellige øvelser, men det er ikke et absolut must.

7. MORGENSTUND HAR GULD I MUND

Tag tidligt af sted om morgenen, for der er bakkerne bedst og køerne til liften kortest. Gå hellere tidligere hjem, når I bliver trætte, og brug eftermiddagen og aftenen på at slappe af og hygge i hytten eller lejligheden, eller prøv nogle af de mange andre aktiviteter skiområdet byder på.

8. SMID SKIENE

Prøv at bruge tid på andre ting end skiløb. Tag på picnic i fjeldet, leg med børnene, gå en tur i skoven, udforsk området.

9. AFTER-SKI FOR ALLE

Et hyggeligt element ved skiferier er after-ski. Instruktørerne anbefaler, at man besøger de restauranter, barer og cafeer, som er i området, og slutter dagen af med at hygge sig med de andre ski-gæster. Der er i Sverige ofte også særligt indrettede områder for børnenes after-ski.

Anbefalede aktiviteter