4x actie & avontuur op z'n Zweeds

Actie in Zweden

Del artiklen her

Hoe beleef jij een actieve zomer op z'n Zweeds? We geven je de beste tips voor wat actie en avontuur in je vakantie. Zo doe je dat op z'n Zweeds!

1. Zipline: Actie tussen de bomen

In Sågebäckens Kronopark in het midden van Småland ligt Little Rock Lake, de langste zipline van Noord-Europa. Via een ladder klim je naar het hoogste puntje van de klimtoren. Hier word je vastgemaakt aan een dikke staalkabel. Je vliegt met hoge snelheid (maximaal 70 km/uur) over de bomen en de meren (maximale hoogte is 32 meter). Het is niet zomaar een vluchtje. In Sågebäckens Kronopark is de zipline wel 1550 meter lang en er zijn 11 stopstations.

Voeg wat actie toe aan je vakantie! #opznzweeds

Je kunt een twee-uur durend avontuur beleven, maar ook is er een één-uur durende tocht, die meer is aangepast voor gezinnen met kleintjes of als je hoogtevrees hebt. Er is ook accommodatie te huur, een gezellig café en er zijn zelfs vergadermogelijkheden voor een conferentie met maximaal 60 personen.

ONTDEK MÉÉR SMÅLAND

Ziplining, Foto: Hans Runesson

2. Raften: Actie in een stroomversnelling

Wetsuits, reddingsvesten, helmen, peddels, een rubberboot, wild water en stroomversnellingen. Juist, we hebben het over raften. Sensationele actie waarbij je met een raft een ruige rivier in Dalarna bedwingt. Water, adrenaline en avontuur zijn de ingrediënten die raften zo leuk maken.

ONTDEK MÉÉR DALARNA

Forsränning- Idre Fjäll

3. Kayakken: Actie tussen de eilanden

De westkust van Zweden loopt van Göteborg helemaal door tot aan de Noorse grens. Deze staat bekend als de Bohuslänkust en is bezaaid met schattige vissersdorpjes, terwijl er voor de kust talloze grotere en kleinere eilanden en riffen liggen. Een paradijs voor kajakvaren op zee. Deze kust is wereldberoemd vanwege zijn sappige, verse vis en zou dat ook moeten zijn voor de mogelijkheden om te kajakvaren.

ONTDEK MÉÉR WEST-ZWEDEN

Kayaking, Foto: Henrik Trygg

4. Kattegatsleden: 370 km actie op de fiets

In Zuid-Zweden, in de regio Skåne, loopt de fietsroute de Kattegatsleden. Een 370 km lange fietsroute in een unieke omgeving langs de kust. De Kattegatsleden is verdeeld in acht delen dus je kunt de route in etappes fietsen. Volg de rode en witte borden en geniet van de prachtige Zuid-Zweedse natuur.

ONTDEK MÉÉR SKÅNE

Anbefalede aktiviteter