En perle i Vestsverige

Ulricehamn

Del artiklen her

Ulricehamn ligger i Vestsverige, blot 100 km fra Göteborg. Når man rejser fra Danmark er det muligt at være på ski i Ulricehamn på under fire timer. Her findes gode muligheder til såvel langrend og alpinskiløb.

PÅ LANGREND I ULRICEHAMN:

Lassalyckan i Ulricehamn ca. 7 km fra alpincenteret, kan I finde løjper, der passer til alle typer langrendsløbere – lige fra eliteudøvere til børnefamilier.
Lassalyckan har et let langrendssystem med 3 forskellige præparerede løjper: en gul på 5 km, en grøn på 10 km og et elitespor på 15 km. De tre løjper er praktisk forbundne på dele af ruten. Desuden er der et belyst spor på 3,4 km, som dækkes med sne fra snekanoner fra marts til december. Her er også gode muligheder for pauser med lidt varmt at drikke og for at grille pølser. Ved områdets fem rastepladser kan I tænde op og grille pølser eller bare nyde den medbragte madpakke.

PÅ ALPIN I ULRICEHAMN:

Områdets syv pister er i varierende sværhedgrad, så der både er noget for nybegynderne og dem med flere skiferier i benene. Børnene har deres helt egen bakke, hvor de kan øve i fred for de større skiløbere. Og så er der selvfølgelig også en funpark for vovehalsene. Læs mere om Ulricehamns Ski Center her.

AKTIVITETER I ULRICEHAMN:

Vil I ha’ en pause fra skiaktiviteterne, kan I altid spænde skøjterne på, pakke madpakken i rygsækken og begive jer ud på nogle af søerne i området. På Lassalyckan er der også en indendørs skøjtebane. Isfiskeri er en anden populær aktivitet for mange i vintermånederne, og med 17 forskellige søer at vælge imellem, er udbuddet af fiskeri og andre muligheder ganske varierende. Andre aktiviteter som findes på destinationen er bowling, svømmehal, ridning på islandsheste med flere. Læs mere om de forskellige aktiviteter her.

Ulricehamn skal være arrangør af World Cup i langrend 2017.

Det internationale skiforbund (FIS) besluttede i november, at Ulricehamn skal afholde World Cup i langrend den 21.-22. januar 2017.

Distancerne er på 10km/15km klassisk langrend med individuel start samt stafet på 4x5 km/4x7,5km. Også i 2019 er Ulricehamn udvalgt til at arrangere World Cup i langrend.

Vil du træne på det samme skianlæg som verdenseliten?

Ulricehamn er Sydsveriges førende skisportssted med et certificeret Vasaløbscenter for langrend. Skianlægget råder over Nordeuropas mest moderne kunstsneanlæg med 3,5 km belyste spor af international klasse. Kunstsnesporene kompletteres af en masse forskellige spor med natursne på 5 til 15 kilometer for motions- og elitetræning.

Samtlige skispor pistes både til skate- og klassisk stil.

Book en skilektion hos X-Country Center Ulricehamn og få finslebet formen.

AT BO PÅ DESTINATIONEN:

Kun fem minutter fra de velpræparerede pister ligger Ulricehamn by. En hyggelig, lille købstad, der stammer helt tilbage fra 1400-tallet. Her kan skituren kombineres med shopping og cafébesøg med kaffe og en ægte svensk kanelbulla. Snyd heller ikke dig selv for en gåtur ved Åsundens strandpromenade, hvor Ulricehamns Kallbadshus ligger betagende smuk som et ægte, svensk vinterpostkort.

MERE INFORMATION

Læs mere om Ulricehamn og book din tur på: ulricehamnsturistbyra.se eller uc-skidcenter.se

Ski info

Antal pister:
7
Antal lifter:
7
Snowboardpark:
Ja
Drop:
135 m
Langrendsløjper:
3

Ski info

Læs mere

Pistefakta

Grøne pister
1
Blå pister
3
Røde pister
3
Sorte pister
0
Se pistekort

Inspiration fra

Ulricehamn