På ski midt i Nordeuropas største alpinområde

Stöten i Sälen

Del artiklen her

Stöten er en del af området Sälen og har Sälens største faldhøjde på hele 370 meter. Du finder både stejle og lange pister i Stöten. Der er skiløb i alle sværhedsgrader og masser af udfordringer til alle vovehalse på ski.

Nyheder i Stöten

Få opfyldt dine skiferie-ønsker denne vinter. I Stöten åbner et helt nyt skiområde med hele fem nye familiebakker. Tag den nye og lynhurtige ekspreslift, som er Dalarnas længste lift, så bruger du mindre tid i liften og får mere tid til at stå på ski. Vil du være så tæt på pisten som muligt, kan du bo i Pistbyen som ligger midt på bakken. Stöten har sørget for at alt er klar til en fantastisk skiferie for hele familien med skiløb på alle niveauer og for både store og små skiløbere.

For mere information klik her

PÅ ALPIN SKI I STÖTEN

Drømmer du om en skiferie på alpin ski? Med sine 40 pister har Stöten et virkeligt stærkt alpin område. Er du en vovehals så kast dig over udfordringerne på Älvan, der med sin hældning på 47 grader er Sälens stejleste. Er du mere til store, bløde carvingsving, hvor skiene skærer gennem den velpræparerede sne, som en varm kniv gennem blødt smør, så prøv Mormors Störtlopp, der med sine 2,6 kilometer er områdets længste. Desuden har Stöten deres helt egne adventure banner, hvor man kan prøve kræfter med fart, hop, skicross og funparks.

Download pistekort over Stöten her på siden.

Stöten YouTube Channel

PÅ LANGREND I STÖTEN

Der findes flere typer af spor, hvor du kan stå på ski i Stöten. I alt findes der ca 82 km langrendsspor og man finder distancer på bland andet 3,5 og 7 km på de almindelige spor. Vil man have større udfordringer og chancen for at se kongeørn, fjeldræv, bjørne og jærver, kan man tage liften helt op til toppen af bjerget. Der er to spor, Toppsporet på 3 km og det mere udfordrende Fjällspåret Östra Granfjället på 16 km. Toppsporet ligger allerøverst på bjerget og tager du den sidste stolelift derop, får du en enestående 360 graders udsigt over hele fjeldet.AKTIVITETER I STÖTEN

Stöten i Sälen byder på masser af leg, sjov og oplevelser, når du trænger til at stille dine ski for et øjeblik. Meld børnene ind i Vargklubben, hvor man kan komme på skattejagt, se film og tage til børneafterski. Kunne I tænke jer lidt anderledes oplevelser ude i naturen, så prøv f.eks. hundeslædekørsel eller snescooter. Skiferie i Stöten er et sikkert hit hos hele familien.

LÆS MERE OM STÖTEN

Læs mere om at stå på ski i Stöten og book din skiferie på stoten.se

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Ski info

Antal pister
41
Antal lifter
17
Langrendsløjper
6
Snowparks
2
Drop
370 m

Ski info

Læs mere

Pistefakta

Grønne pister
22
Blå pister
10
Røde pister
4
Sorte pister
5
Se pistekort

Inspiration fra

Stöten i Sälen