Vakantie in Midden-Zweden

Idre

Del artiklen her

Typische Zweedse rode huizen, een gezellig centrum en een veelheid aan natuur met prachtige uitzichten over de meren, rivieren, elanden en rendieren. Dat is het dorpje Idre in Dalarna, in Midden-Zweden waar een reis met je gezin ineens echt vakantie wordt.

Familiebestemming in Dalarna

Of je nou een rode stuga huurt of op een camping je tent opzet, je caravan neerzet of in een trekkershut zit, je voelt je in dit gedeelte van Zweden al gauw een viking, Pippi of een stoere avonturier. Idre ligt aan het meer Idresjön. In dit meer komen de rivieren Storån en Sörälven samen. Rond deze wateren staan talloze bomen waar je je eigen vlot of met de nodige fantasie je eigen vikingschip van kunt bouwen. Hengel erbij en voor je het weet vang jij een snoek, snoekbaars, baars, zalm of forel.

En, wat is er heerlijker om deze zelf gevangen vis op te peuzelen. In Zweden mag heel veel in de vrije natuur. Klimmen, klauteren, fietsen, zwemmen, kanovaren, bootje varen, wandelen of een kampvuurtje stoken. Het is geen enkel probleem. De kinderen zoeken takjes en in no time heb je je visje of Zweedse worstjes opgewarmd. Kortom, dit is picknicken pur sang.

Klimaat en zon

En als je denkt dat je niet aan je zonuren komt in Zweden, dan heb je het mis: dankzij de warme Golfstroom is de temperatuur in Zweden in verhouding tot de breedtegraad buitengewoon mild. De Zweedse zomer is vaak net zo warm als in Nederland maar minder regenachtig en met veel meer zonuren.

Dat betekent dat je tot ’s avonds laat een spannende bever- of elandensafari kunt doen. En, in de buurt van Idre ligt een sami-dorpje, waar de oorspronkelijke bewoners van Zweden, de sami wonen. Als eigenaren van alle rendieren in Zweden, betekent een bezoek aan het Sami dorp ook hier: ontmoeting met rendieren gegarandeerd!

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Kontakt

Website