Uendelige muligheder på familiens favoritdestination

Idre Fjäll

Del artiklen her

Idre Fjäll i det nordvestlige Dalarna er en rigtig favoritdestination, når det kommer til skiferie i Sverige. Her kan du både stå på langrend, på alpin og finde mange aktiviteter uden for pisterne.

Idre Fjäll har desuden snegaranti (10 åbne nedfarter og 2,5 langrendsspor) fra uge 52-16 og er dermed en af Sveriges mest snesikre destinationer.

PÅ ALPIN I IDRE FJÄLL:

Idre Fjäll i Dalarna har et varieret og smukt terræn med pister mod alle fire verdenshjørner. Det betyder, at du altid kan løbe på alpin på sol- eller læsiden, og at du altid har mange bakker at vælge imellem. Skiløbet byder på varierende sværhedsgrader fra grøn til sort pist og har i alt 40 nedfarter. På Idre Fjäll finder du Dalarnas stejleste alpinbakke, Chocken, med 46° hældning, samt alpinbakken med navnet som beskriver præcist hvad den er: Dalarnas længste. Er man til hop, rails og andre løb, bliver man glad for Idre Fjälls egen Snowpark, som har egne lifter og pister. Så hvis du vælger Idre Fjäll til din skiferie i Sverige, er du sikker på at få udfordringer nok.

PÅ LANGREND I IDRE FJÄLL:

På Idre Fjäll er der rig mulighed for at stå på langrend, i alt 82 km spor. Tursporerne giver dig mulighed for at se fjeldet og nyde naturen. For dem, som gerne vil have lidt rendyrket kredsløbstræning ud af deres skiferie i Sverige, findes motions- og træningsspor, som er beregnet helt specifikt til dette. Hvis du ikke har stået på langrend, siden du var barn eller synes, at du er lidt rusten, kan du med fordel tage et par timer i Idre Fjälls langrendsskiskole.

AKTIVITETER FOR BØRN:

Uden for pisterne kommer man heller aldrig til at kede sig med muligheder for bob- og hundeslæde, kanetur, børnenes afterski, bowling, sportscenter og badeland. Så hvis børnene bliver trætte af skiferie eller trænger til en pause, er der rigeligt at lave. Læs mere her.

AT BO PÅ DESTINATIONEN:

Idre Fjäll har både hytter, lejligheder og hoteller i nærheden af skisportsstedet, så man kan vælge den overnatning, der passer bedst til selskabet. Hvis man ikke er til at lave mad selv restauranten på Pernilla Wibergs hotel anbefales. Køkkenet er i gourmetklasse. Kokkens stolthed er det fine renkød, som han skaffer fra den nærliggende samerlandsby. Læs mere her.

Nyheder i Idre Fjäll sæson 2015/16:

Idre Fjäll byder på en lang række nyheder for denne sæson, ikke mindst en 'Snow Factory', som bliver den første i Sverige, og som løbende vil producere sne i en container, hvorfra det sprøjtes ud over anlægget. Snefabrikken sikrer at sneen altid har en god kvalitet, selv i plusgrader. Derfor åbner de første langrendsspor for klubber og professionelle allerede 17. oktober, og de første alpine nedfarter åbner den 23. oktober.

Idre Fjäll har også satset stærkt på Skicross, og har igen i år to skicross-baner i verdensklasse. Og det skal forstås helt bogstaveligt, da Idre Fjäll er blevet Sveriges nationalarena for sporten, og desuden bliver vært ved World Cup i Skicross 2016, som afholdes den 12.-14. februar 2016. Almindelige skiløbere har dog også mulighed for at prøve kræfter med skicross-konkurrencer hver fredag under sæsonen i "Fredagstävlingen".


MERE INFORMATION OM IDRE FJÄLL:

Læs mere her.

Ski info

Antal pister
40
Antal lifter
27
Langrendsløjper
82 km
Snowpark
2 st
Drop
304 m

Pistefakta

Grøne pister
16
Blå pister
9
Røde pister
6
Sorte pister
9
Se pistekort

Inspiration fra

Idre Fjäll