Sneklædte fjelde

Åre

Del artiklen her

Åre består af de tre områder Duved, Åre by, och Åre Björnen. Skisportsstedet byder på en unik kombination af skiløb og underholdning i Nordeuropas mest hyggelige og trendy fjeldby.

PÅ ALPIN I ÅRE

Åre er uden tvivl det skisportssted i Norden, der kommer tættest på Alperne. Her er rigeligt med udfordringer til alle skiløbere – både dem med masser af kilometer skiløb i benene, og dem der skal prøve det for allerførste gang.

Området ved Åre By byder på det mest udfordrende skiløb, og det er også herfra, man tager liften op til toppen af Åreskutan, som ligger 1.420 meter over havet. Herfra er udsigten betagende og skiløbet helt fantastisk – såvel på som uden for pisten. Ingen tvivl om at dette – i mere end én forstand – er ”højdepunktet” for de fleste skiløber.

PÅ LANGREND I ÅRE

I Åre findes både lange og korte spor for begyndere og motionister. Oplev stilheden og friheden oppe på fjeldet eller løb med træningsfart i oplyste spor. Skal børnene prøve langrend for første gang, eller er du selv lidt vakkelvorn på skiene, så er især Bjørnen i den østlige del af Åre et godt sted at begynde. Her er sporene indrettet i loop, som starter og slutter det samme sted. På den måde kan nybegyndere hele tiden vurdere, hvor mange ture man har lyst til at tage. For de hardcore langrendsløbere kan Vålådalen anbefales. Her findes 40 km løjper, som anvendes af både topatleter og landsholdsløbere.

Transport til Åre

Fra december 2017 åbner EasyJet en direkte flyrute fra København til Åre. Det er også muligt at flyve direkte til Åre/Östersund fra Sydsverige.

www.skistar.com

For at se pistkort, klik her

Følg

Rutevejledning

Rutevejledning

Ski info

Antal pister
89
Antal lifter
42
Langrendsspor
Ja
Funparks
Ja
Drop
890 m

Ski info

Læs mere

Pistefakta

Grøne pister
18
Blå pister
34
Røde pister
30
Sorte pister
7
Se Pistekort

Inspiration fra

Åre