Sveriges bjerg og fjeld

Del artiklen her

Sveriges smukkeste tinder På jagt efter Sveriges mest imponerende fjeldtoppe? Uanset hvor i landet du rejser på ferie, er der altid fantastiske udsigtspunkter i nærheden, hvor fjeldet rejser sig fra landskabet.

Bjerget Lapporten i Abisko National Park

Lapporten er ikke det højeste højeste fjeld, men måske et af Sveriges mest mærkværdige. Det er beliggende i Abisko National Park i nord og består af en U-formet dal med to toppe. Terrænet er let tilgængeligt og overskueligt – men til gengæld er her ingen afmærkede stier. Lapporten er et af Sveriges mest fotograferede fjelde.

Kebnekaise – Sveriges højeste bjerg

Den ultimative udfordring i den bjergrige region af Sverige er selvfølgelig Kebnekaise ( 2.103 m. ), som hviler stolt i Sarek National Park i det svenske Lapland. Udover de 100 gletsjere byder parken også på alle 13 af Sveriges højeste fjeldtoppe. Skiløjperne er åbne indtil maj, og om sommeren er området smukt med alle dets grønne nuancer. Nøgleordene for hvad der venter? – 2.000 m² majestætisk og uberørt vildmark, med smukke dale og floder, der præger landskabet. Kebnekaise fjeldstation ligger 690 meter over havets overflade på den nedre del af fjeldet og har 198 senge, som venter på glade erfarne vandrere. I Sarek National Park skal du huske, at der nemlig ikke findes nogen afmærkede stier!

Åre – charmerende fjeldby på Åreskutan

Længere mod vest, ved den norske grænse, rejser fjeldet Sulitjelma sig til en højde af 1.860 m. Og syd for elven Ume bliver fjeldene lavere, indtil det betagende fjeld Åreskutan dukker op ( 1.420 m. ) i byen Åre i Jämtland Härjedalen. Højsæsonen for downhill-cykling i Åre Bike Park er fra juni til september, og fra Åreskutan kan du følge godt 30 ruter ned ad bjerget. Besøgende bringes til toppen med de fine skilifter, og fra toppen fører smukke børnevenlige stier ud i landskabet. De, der ønsker et andet perspektiv på naturen, kan opleve tandemflyvning og zipline-turer udover klipperne.

Toppene i Skåne og Småland

Sydsverige er kendt for sit flade landskab, men hvis du kører over Øresundsbroen fra København ligger fine familievenlige fjeldtoppe indenfor kort afstand. Hallandsåsen nord for Ängelholm rejser sig til 212 meter (Söderåsen). Hvis du kører videre til Småland venter Tomtabacken (377 m. ) ved byen Jönköping. Fra udsigtstårnet bydes beesøgende på en formidabel udsigt over hele Småland og vandrestien, der giver dig en smuk oplevelse af området, kaldes Höglandsleden.

Anbefalede aktiviteter