Udforsk de 16.000 planter

Gøteborgs Botaniske Have

Del artiklen her

Gøteborgs Botaniske Have fylder ikke mindre end 175 hektarer, for af det meste er naturreservat. Der er over 16 hektarer have med mere end imponerende 16.000 planter og vækster. Hvis tallene forståeligt nok er lidt overvældende, så bare husk, at området er stort, meget stort – og I kommer nok ikke til at se og opleve det hele. Men prøv at nå så meget I kan!

Gøteborgs Botaniske Have er et sted, hvor alle kan få rigtig dejlig og interessant dag ude i det fri. Et besøg i den gigantiske have er lidt som at besøge en enorm katedral; alle taler med dæmpet stemme, alle betragter, og alle siger: ”Nej, se, er den ikke smuk?” Det, der gør haven i Gøteborg til noget særligt sammenlignet med andre botaniske haver, er skovstrækningerne og lysningerne med flimrende sol, der passer perfekt til en gåtur, og så udbredte plæner, der gerne må betrædes og bruges til picnic.

Michelin stjerner

I vidste nok ikke, at haver kan få stjerner i den berømte Michelin Guide? ”Klippehaven” har ikke mindre end 3 af dem, så den er i bogstaveligste forstand en stjerne-attraktion. Den er inddelt i geografiske zoner, alt efter planternes oprindelse; Amerika, Europa og Asien. Der er godt 6.000 smukt arrangerede planter i ”Klippehaven”, lige fra Edelweiss til planter fra Himalaya og sågar en insekt-ædende plante fra Amerika.

I andre områder af Botanisk Have kan I finde bl.a. Den Japanske Dal, Rododendron Dalen, Køkkenhaven, Arboretet og de mange drivhuse. Og tænk på; nogle af medarbejderne i haven har rejst verden rundt for at håndplukke nogle af de planter, I kan nyde i haven. Bare for gæsternes skyld. Det er da pragtfuldt at tænke på!

En af havens bekvemmeligheder, som rigtigt mange gæster nyder godt af, er den hyggelige Botaniska Paviljongen med restaurant og cafeteria, hvor I spise frokost, få forfriskninger, kaffe og selvfølgelig ”kanelbullar”. Haven har sit eget kunstgalleri og en velassorteret gavebutik.

Gøteborgs Botaniske Have er åben hver dag året rundt fra kl. 09.00 til solnedgang. I kan information her om, hvordan I kommer til haven med bus, sporvogn og bil fra centrum af Gøteborg. Haven har en ”frivillig” entré på 20 SEK; de fleste gæster vælger at betale for oplevelserne.

Anbefalede aktiviteter