Golf i Värmland

Regionen Värmland ligger omtrent midt i Sverige og grænser op til Västra Götalands len, Dalarnas len og Örebro len.

Värmlands skov- og naturbaner

Naturen her er meget varieret og spænder fra eng og hede til skærgård og fjeldterræn. Sporty golfere, som rejser hertil, kommer ofte med et ønske om at opleve den fascinerende natur – og oftest via skov- og naturbanerne.

Billeruds GK er en sådan bane, designet af Nils Sköld og Douglas Brasier. Den er kednt for naturskøn beliggenhed ved Ekholmssøen som er en vig af indsøen Vänern.

Saxå GK ligger mellem Filipstad og Hällefors, og er en typisk skovbane, der bringer spilleren forbi strømfald, langs søen Saxen og videre op på udsigtstoppe. Hennickehammars Herrgård, som er kendt vidt og bredt for dejlig mad og flot overnating, ligger kun 15 minutter fra banen. I folkemunde er Filipstad kendt som knækbrøds-byen, og udover smuk natur byder den på hyggelige småforretninger.

I Karlstad er du aldrig langt fra vand; byen ligger i et delta-område der hvor Klarälven deler sig i flere grene, før den munder ud i de store sø Vänern. På 18-hulsbanen på Bryngfjorden GK i Karlstad er der udfordringer for både nybegyndere og de mere erfarne.

Også her har den anerkendte banearkitekt Jeremy Turner svinget pennen i pagt med det oprinnelige landskab. Anlæget har to golfbaner; udover Stora Banan tilbydes også en 9-huls korthulsbane, der hedder Östra Banan. Sidstnævnte er en Pay & Play-bane, som er perfekt at træne nærspil på eller også til besøg fra gæster, der endnu ikke har taget introduktionskurset Vejen til Golf.

I Karlstad ligger golfbaner, hoteller, udeliv og restauranter med kort afstand imellem. Men det byen er mest kendt for, er nok den historiske unionsopløsning mellem Norge og Sverige tilbage i 1905.

Skov- og parkbaner

Hammarö Golfklubb har pragtfuld beliggenhed ved Vänern i Värmland, og 18-hulsbanen åbnedes her i 1991. Karakteristika er et let kuperet terræn, et herligt mix mellem park- og skovbane, samt en håndfuld spændende plateau-greens.

Karlstad GK er Värmlands største golfanlæg og smykker sig med to 18-hulsbaner i klassisk skov- og parkdesign i tillæg til korthulsbanen Solslingan. Klubben er kendt for sin mesterskabsbane og har haft værtsskabet for både internationale turneringer, som Wermland Open, EM for herrer og EM for damer. Hvis du overnatter i Karlstad, så husk at stikke hovedet indenfor på kroen Blå Kök och Bar, der ligger ved torvet. Eller prøv Almars Krog lige nord for byen.

På Sommarro Golfklubb, som ligger ved Karlstads gamle flyveplads, 3 kilometer udenfor centrum, finder du 2 herlige golfbaner. Den ene er en praktisk Pay & Play-bane, som er åben for alle, mens 12-hulsbanen Links er forbeholdt spillere med officielt handicap. Dette er iøvrigt den golfbanen i Värmland, der altid åbner først om foråret!

18-hulsbanen på Eda GK Banen er en kombineret park- og skovbane, som ligger på en halvø ved søen Hugn. Fairways snirkler sig rundt og forbi Noresund Herregård, som er fra 1772. Banen er meget kuperet. Herregårdsmiljø møder også spillere på Degerfors GK. Den let kuperede parkbane med seaside-karakter ligger flot ved søen Möckeln og Letälven.

Selv om Karlstad er Värmlands største by er det stadig let at finde frem til andre fine overnatingsalternativer i regionen - nærmere bestemt de mange herregårde. 18-hulsbanen ved Dömle Golf & Country Club er placeret i smukke omgivelser ved Dömle Herregård, cirka 30 kilometer nord for Karlstad.

Oprindeligt var herregården morgengaven til en ung brud. Med egen kirke, en smuk park og et køkken som satser på friske lokale specialiteter, har gården et fantastisk rennommè blandt golfere, som er ude efter en unik hoteloplevelse.