Golf i Skåne

Skåne er Sveriges sydligste region og et af Nord-Europas allermest frugtbare landbrugsområder. Regionen har et fascinerende varieret landskab. Her findes løvskov og dramatisk kystlandskab i nordvest, milevis at strande i syd, hede og skove i vest, samt dybe skove i nordvest.

Park-og hedbaner i Skåne

At kalde Skåne for et golfparadis er ingen overdrivelse – med over 70 baner at vælge imellem siger det næsten sig selv. Det hele drejer sig selvfølgelig om personlig smag. Regionens mange parkbaner er usædvanligt smukke, og i kombination med mildt klima og fladt terræn er der tale om baner, som ofte passer lige godt for nybegyndere som mere erfarne spillere.

Bokskogens GK kan skilte med end 36 huller – og det var også her Henrik Stenson startede sin golfkarriere. Gamla Banan har parklandskab, mens Nya Banan er en naturbane.

Syd for Stenshuvud Nationalpark i billedskønne Österlen ligger Österlens GK med sine to 18-hulsbaner; Lilla Vik og Djupadal. Parkbanen Lilla Vik løber delvist langs Østersøens strandkant, og den lille 6-hulsbane er perfekt når det gælder træning af nærspil. Man kommer heller ikke udenom Elisefarm GK, som ligger i et fantastisk herregårdsmiljø ved Ringsjön. Her står spilleren overfor en 18-hulsbane, der præges af engelsk klassisisme.

Nogen, der savner Ystad og Wallander? 45 minutter fra Malmø, midt på sydkysten ligger den charmerende by er blevet kendt på grund af forfatteren Mankells detektiv Wallander. Lige i udkanten ligger golfbanen Ystad GK, en perle som ligger på sandgrund og er nabo til en af Syd-Skånes mest populære badestrande. Spilleren præsenteres for et super-godt mix af seaside- og parkbane.

 "At kalde Skåne for et golfparadis er ingen overdrivelse"

Park- og skovbaner i Skåne

Jo, det er let at finde langstrakte strande og links-baner Skåne; men det er ligeså nemt at liste en lang række perler, der byder på irgrønne runder og trækroners ly på blæsende dage. Skåne er nemlig kendt som kontrasternes landskab, hvor du kan finde en mangfoldighed uden lige indenfor naturoplevelser, mad og kultur. Noget af det bedste er de korte afstande – her er der knap en time fra den ene enden af landskapet til den anden.

Kristianstad GK i Åhus byder på masser af golfglæde og har to 18-hulsbaner. Den ældste kombinerede hede- og skovbane ligger på sandjord og har altid været regnet blandt en af landets beste. Den nyeste bane åbnede i 2006, og i lighet med førstnævnte ligger også denne bane på sandjord og fører spilleren gennem fyrreskov.

Glem endelig heller ikke de klassiske golfopplevelser, der ligger midt i regionen Skåne – dér er køer ikke-eksisterende og service og atmosfære næsten familiær. Notér dig både Söderåsens Golfklubb, som tilbyder en kombineret park- og skovbane, der ligger cirka 20 minutters køretur udenfor Helsingborg, og også Perstorps GK med skovbanen, der holder meget høj kvalitet. Bag udformingen af sidstnævnte står hele tre velkendte navne: Anders Amillon, Ture Bruce og Åke Persson.

Vil du krydre golf-ferien med noget ekstra, så skal du vide at Skåne rummer næsten 300 slotte og herregårde. Regionen kaldes for Sveriges madfad og er en drøm for både gårdbutiksentusiaster og haveelskere. der vil opleve parker i kombination med gourmet-mad, udstillinger og grønne festivaler.

Links- og seasidebaner i Skåne

Ofte er bare ordet links nok til at gøre danskere interesserede, og i Skåne er der flere links-baner i top-kvalitet, der holder åbent nærmest året rundt. Visse kriterier skal være indfriet for at banerne kan listes under kategorien links: dels at den går langs havet, ligger på sandgrund, følger det oprindelige naturlandskab med naturlige huller og bakker, samt at roughen består af naturligt søgræs er blot nogle af dem.

Desuden har links-banene få trær, fairways bliver sjældent vandet. Bunkerne er mange og dybe, og formen hjælper til med at holde sandet på plads. PGA Sweden National Links Course i Bara er en klassisk 18-hulsbane formet efter det oprindelige naturlandskab. Banen har typiske links-strækninger med store, bølgende greens og dybe bunkere med stejle kanter. Banens højdeforskel på over 20 meter giver en udfordrende og spænnende golfrunde.

Ystad Golfklubb ligger i en af Sveriges mest charmerende byer, og med lidt fantasi kan man let associere dele af banelandskabet med links. På de første 9 huller er der flere strategisk placerede vandforhindringer af varierende karakter. På backnine er der betydelig færre vandforhindringer, men til gengæld er landskabet mere åbent og vinden kommer desto oftere i spil.

Den berømte Barsebäck GCC, som har dannet ramme som vært for både Solheim Cup og adskillige Europa tours ligger også lige i nærheden af Malmö. Masters Course byder på et mix af skov- og park-design plus et seasidehul, hvor links-følelsen er lige i øjet.

Vasatorps GK ved Helsingborg har åbent året rundt og tilbyder fire baner. Tournament Course er den nyeste tilføjelse og er af Arthur Hills. Banen blev indviet i 2008, og her kræves både kløgt og dristighed eftersom links-karakteren gør sig stærkt gældende.

I løbet af en golftur kan du sagtens inkludere to eller tre af disse smukke baner. Smag på navnene, sæt tid af og bestil rejsen allerede i dag: dette er design, baner og golfoplevelser du garanteret vil fortælle familie og venner detaljer om, når du er kommet godt og inspireret hjem til Danmark igen.

Golfklubber i Skåne

Alle Skånes bedste golfklubber

Golf

Tæt på - mange muligheder.

Araslöv Golf & Resort Assartorps Golfklubb Barsebäck Golf & Country Club Båstad Golfklubb Elisefarm Golf Club Erikstorps Kungsgård Perstorps Golfklubb Tegelberga Golf