Keramik og naturoplevelser syd for Helsingborg

Wallåkra stentøjsfabrik

Del artiklen her

Wallåkra Stenkärlsfabrik er en hyggelig destination, for alle der er interesserede i keramik og naturoplevelser. Anlægget, som ligger lige syd for Helsingborg, har en idyllisk beliggenhed ved Rååens dalgang. Den levende stentøjsfabrik byder på traditionelt håndværk og historie.

Stentøjsfabrikken er et levn fra den skånske håndværks- og industriepoke. Fabrikken, som ligger naturskønt i Rååens dalgang, fremstiller stadig stentøj, brunglinsende krukker og krus af egnens ler. Alt drejes i hånden og brændes siden i den store rundovn, som opvarmes med kul. Kroen ligger i et magasin fra forrige århundrede med den fossende å direkte under. Mennesker tager til Wallåkra Stenkärlsfabrik for at lære at dreje i ler, spise god mad i det kulturhistoriske miljø og for at opleve naturen. Men også for at deltage i aktiviteter som grillaftener i sommerhalvåret og julebord om vinteren.
De besøgende kan følge hele produktionskæden fra råt ler til færdigt produkt. Men man kan også prøve at dreje i ler, spise god mad og nyde den smukke natur omkring fabrikken. Se, prøve eller deltage – du bestemmer selv. Det vigtigste er, at du trives og får en god oplevelse med hjem.
Wallåkra ligger cirka en halv time i bil fra Helsingborg.

Klassiskt julebord

Indramningen af brændende fyrfade og masser af levende lys gør, sammen med duften af den varme gløgg, julestemningen på Wallåkra til noget helt specielt. Du bydes velkommen med et glas gløgg i udebaren. Inden du sætter dig ved julebordet kan du kigge dig omkring i fabrikken, købe julegaver og opleve julestemningen.

Første advent er der premiere på årets julebord.

Om aftenen og i adventsweekenderne serveres kroens traditionelle julebord for firmaer og private.

Lørdage og søndage serveres julebord to gange:
Lørdag 13:00 og 18:00
Søndag 12:00 og 17:00

Mandag-fredag serveres julebord efter aftale.

Gå en tur i naturreservatet

Wallåkra Stenkärlsfabriks have er en del af det smukke Borgen-naturreservat, som breder sig ud i Rååens dalgang. Om foråret dækkes skrænterne af anemoner og en mængde andre smukke planter. Den observante får måske øje på den særegne lyserøde skælrod eller den sjældne orkidé, skov-hullæbe. Naturreservatet byder på herlige oplevelser, uanset om du er en passioneret botaniker eller blot søger fred og ro.

Kontakt

+46(0)4299031
E-mail os
Website
Kontakt Wallåkra

Åbningstider

Butik
12-16
Kro (lør-søn)
12-16
Julebord fra
29/11

Åbningstider

Læs mere

Inspiration fra

Wallåkra stentøjsfabrik