Vallda Golf & Country Club

Del artiklen her

På Vallda Golf & Country Club mødes greefeegæsterne af store, bakkede greenområder. Det er et af kendetegnene for golfbanearkitekten Martin Hawtree, som har bragt de skotske heder, strategiske udfordringer og linksbane følelsen til Vallda.

Banebeskrivelse

Vallda G & CC blev rangeret som nr. 7 i Sverige af Golf Digest i 2015. Banen er kendt for fejlfri greens, som bevogtes stenhårdt af bunkers samt kortklippede fairways, hvor boldene ruller fint. Banearkitekten har fået inspiration af klassiske britiske baner fra 1920’erne.

Terrænet er forholdsvis fladt, og banen ligger fint i en gammel egeskov. Golfbanens særpræg består af ondulerede greenområder, karakteristiske bunkers og strategiske golfhuller, der er indrammet af høj rough. Banen er ikke så lang, men en udfordring for alle golfere uanset handicap. Fra tee er den gavmild overfor højhandicapperen, mens den mere garvede spiller vil nyde de spændende greens. Her åbnes der for mange valgmuligheder, og runden byder på adskillige interessante oplevelser.

Byggeriet af golfbanen blev indledt i foråret 2007, og i 2009 stod den klar. Den har allerede fået et godt renommé. 40 km drænrør, sand og rødsvingelgræs sørger for et tørt og hårdt underlag, og folk omtaler gerne Vallda G & CC som den svensk/skotske golfdrøm.

Træningsfaciliteter

Det er Vallda G & CC’s vision at tilbyde et miljø, hvor alle føler sig velkommen – både med og uden golfkøller. Golfbanen, klubhuset, restauranten og kiosken mellem hul 9 og 10 er af høj standard, ligesom træningsområderne med driving range puttinggreens og indspilsområde. Golfrestauranten Lyxells er prikken over I’et. Ejeren Ingemar Lyxell har tidligere drevet både frokostkroer og Michelinrestaurant i Göteborg, så tag dig tid til et lækkert måltid på Lyxells før eller efter golfrunden.

Overnatning

Vallda Golf & Country Club GK samarbejder med flere hoteller i nærheden og kan tilbyde forskellige fordelagtige golfpakker. Se hjemmesiden for mere information.

Rutevejledning

Rutevejledning