Lysekil Holma

Del artiklen her

Sveriges yngste golfbane venter dig blot halvanden times kørsel fra Gøteborg – i hjertet af Bohuslän og midt i den svenske skærgård. Lysekil Holma Golfklub er anlagt som en kombineret park- og skovbane med indbygget skotsk karakter og placeret mellem bjerge, vand og store egetræer.

Banebeskrivelse

Lysekil Holma Golfklub ligger nær den lille by Lysekil, der om sommeren er en af de livligste småbyer i Bohuslän. Klubben beskriver sig selv som et lille stykke Skotland i Sverige, for her får spilleren en ægte naturoplevelse. Banen blev åbnet i 2013 og er nænsomt indpasset i det svenske landskab. Anlægget snor sig mellem de svenske fjelde, vandet fra fjorden og de store gamle egetræer, der giver en helt speciel atmosfære. Da banen er relativt nyanlagt, er det sket med de mest moderne metoder som nænsomt udvalgt græssort (rødsvingel) til dræn af fairways og USGA-greens. Det betyder, at banen tager imod sine gæster fra tidligt forår til langt ind i efteråret.

Banens layout passer til de fleste spillere. Fra hvid tee er banen over 6.300 meter, mens den fra rød tee er 4.675 meter, og banen har generelt brede fairways. Signaturhullet er hul 6 – et par 3 hul, som måler 147 meter fra gul tee. Du slår ud oppefra, men selv om hullet er relativt kort, er der udfordringer – både bag green og i venstre forkant, hvor der er vand. Skal driveren luftes, så glæd dig til hul 10 og 11. De måler hhv 565 og 585 meter fra hvid tee. Ikke nok med, at hul 11 er et af de længste hul i området: Vinden spiller også ind og kan give store udfordringer selv for spillere, der slår langt.


Miljø og træningsfaciliteter

Lysekil Holma Golfklub har fine træningsfaciliteter med driving range og putting green, og det er muligt at leje både vogne og golfbiler. Klubhuset har en hyggelig café med udeservering, når vejret er godt, og er du gået sukkerkold undervejs på runden, er der en kiosk ved hul 9. Områdets naturskønne og historiske kvaliteter understreges af den gamle herregård med rødder i 1400-tallet, Holma Säteri, der ligger lige i nærheden af klubben. Golfklubben har også konferencelokaler, og ved større arrangementer bestilles der mad fra Munkedals Herregård.


Overnatning

På Lysekil Holma Golfklub kan man overnatte i klubbens eget Bed & Breakfast, hvor der er seks værelser placeret ved hul 18. Desuden finder du 8 pladser med strøm til campingvogne og autocamper, og klubben udlejer også forskellige charmerende huse, der leder tankerne hen på Astrid Lindgrens klassiske svenske verden. Derudover samarbejder golfklubben med hoteller i nærheden om specielle greenfee-pakker. Kommer du sejlende, er der afsat to bådpladser til greenfee-spillere ved gæstekajen i sejlklubben ’Holma Båtklubb’.

Find aktuelle tilbud her

Rutevejledning

Rutevejledning